firesz@firesz.sk

2016. május 22. – Tudniuk kell!

Időpont:
2016. máj. 22.


Kedves Imaharcosok!

"Az az egész nemzedék az atyái mellé került, és egy másik nemzedék támadt utána, amely nem ismerte az Urat, sem azokat a tetteket, amelyeket véghezvitt Izraelért" (Bírák 2,10).

"A hit magánügy." – halljuk sokszor. Tényleg?! Lehet sokszor még bólintanánk is rá. Izraelben egy nemzedék ezt vallotta, s nem adta tovább az utána jövőknek, miben is gyökerezik Istenbe vetett hitük. Melyek azok a hatalmas cselekedetei Istennek, melyekben kinyilatkoztatta számukra, hogy Ő gondviselő Atya, szerető Isten.  A következmények súlyosak voltak…

Elmondtad-e ma valakinek milyen nagy és hatalmas Istened van? Tudja a családod, hogyan küzdöd a mindennapokat az Atyával? A munkatársad tud róla, hogy van egy Szabadító, aki átvette a terheidet, és az övéit is át tudja venni? A melletted vizsgára tanuló szobatársad tud róla, hogy honnan veszed nap mint nap az erőt, hogy ne add fel?

Tudniuk kell! Ismerniük kell azokat a tetteket, azt a Szeretet!

Imádkozzunk ezekért a pillanatokért, amikor meg kell szólalni! Mikor el kell mondani. Mikor tovább kell adni. Bátorságért, az alkalom felismeréséért, szavakért, tettekért, amelyek szavak nélkül beszélnek!

"Nagy az Úr méltó, hogy dicsérjék, nagysága felfoghatatlan…én is felsorolom nagy tetteidet. Áradoznak, emlékezve nagy jóságodra és örvendeznek igazságodnak!" (145. zsoltár)

 

Sok ilyen pillanatot Mindenkinek!
Erzsé

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle