firesz@firesz.sk

2016. május 15. – Tartsd az irányt!

Időpont:
2016. máj. 15.


Kedves Imaharcosok!

Még mielőtt bármi mélyen szántó gondolatot osztanék meg, meg szeretném kérdezni, hogy az elmúlt időszakban volt-e álmatlan éjszakád a fejedben cikázó gondolatok, és kérdőjelek miatt?
Az elmúlt 1 évben ezt gyakoroltam. Rábízni magam Istenre, ugyanis hajlamos vagyok túltervezni, túlbonyolítani. Aki tud iránytű alapján tájékozódni tudja, hogy mindig a kiszemelt pontig kell menni, és onnan kinézni egy másikat, amit követhet, egészen a célig!
Kétség kívül nehéz Istent követni! Szilárdan hinni, és közben nem másra figyelni, főleg, ha az utolsó ige 2 hete szólított meg.
Habár, ha jobban meggondoljuk, a Bibliában, Mózes esetében egy bekezdés alatt, bumm, el is telt 40 év!! Mármint 40 év, és ezalatt semmi említésre méltó nem történt!

Hinni nehéz, sokszor még úgy is hogy "látunk". Aki repült már, lehet, hogy tudja mire gondolok.
Ki látott már olyat, hogy egy közepes méretű fóliasátor szárnyfelület felemeljen egy 80 tonnás gépet?!  Az életünk múlik rajta, és ha elhisszük, hogy működik, és felszállunk a gépre, akkor jó gyorsan jutunk el jó messze!

Ezen az imaórán próbáljuk meg felidézni az utolsó "biztos pontot", amit Isten meghatározott. Utána idézzük fel az irányt, a következő célt, hogy merre küld. Az sem baj, hogy látszólag nincs értelme – esetleg az emberek körülötted azt mondják "ez lehetetlen", mert Isten nem véletlenül küld arra, amerre. A hihetetlen történetek mindig így kezdődnek! 🙂

@rS

Imakérés

Kedves Imaszolgálók!

egy kedves ismerősünk hosszú évek óta kerekesszékes. 20 évesen máig nem tisztázott, rejtélyes baleset következtében teljesen lebénult az addig teljesen ép, ambiciózus, nagy kapacitású férfi...

Ennek már több mint 20 éve. Egy ideig szomszédok voltunk, onnan ismerjük öt. hihetetlen tartással, frissességgel, aktívan viselte akkoriban a sorsát.

Közel 4 éve nem találkoztunk, de évente egyszer felhív. tegnap beszéltünk.

azt mondta, most 5.-ször műtötték felfekvések miatt, de a szövetek nem tudnak regenerálódni, és a sebek újra kinyílnak... azt mondta a telefonban, hogy már csak az ima segíthet... Kérlek, könyörögjetek velünk érte!!! köszönöm! Süll Mária

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle