firesz@firesz.sk

2016. január 24. – "Hó esik tél szele fújja..."

Időpont:
2016. jan. 24.


Sziasztok Kedves Mindenki! 🙂

Nagyon szeretem a telet!! 🙂 Most olyan jó, hogy minden fehér itt Marcelházán és a környéken. Akárhova nézek, mindenhol a fehér tájak, ha kimegyek a friss levegő, rendesen érzem, ahogy a hideg és ez a "tisztaság és fehérség" átjár. Bár néha nem kellemes, ha lefagy a kezem, azért mégiscsak egy pozitív élménynek élem át.
Aztán ha jobban belegondolok, ez egy teljesen egészséges "jelenség", hogy a hideg és a friss levegő, azt a sok port és koszt, és a sok bacilust, ami már múlt tél óda egyre telepedett ránk, valahogy egy nagy lendülettel és nagy erővel kikergesse és kiűzze.
És az a jó, hogy ez lejátszódhat az én saját életemben is.

Voltak esős őszi napok és az én szívemben is megjelentek az első porszemcsék, az első vírusok. És aztán? Aztán eljött a TÉL. 🙂 Isten nem csak egy kis szellőnek érkezett kitakarítani az én belsőmet, hanem vett egy nagy levegőt és az Ő frissességével és erejével belőlem is kisöpörte a sok mocskot és a foltokat, így újra tiszta levegőt lélegzek be. 🙂 Hát ez nagyon jó.

Azt azonban ne felejtsük el, hogy ahhoz, hogy megtisztuljunk, nem elég egy langyos sugallat, hanem egy hideg áramlat kell, ami kellemetlen is tud lenni. És azt nem mindig szeretjük. Viszont ha hagyjuk, hogy Isten átjárjon minket az ő tisztításával, akkor nemcsak, hogy megtisztulunk, hanem már el is jutottunk a következő évszak, a tavasz kapujába, ahol elkezdődhet a mi kivirágzásunk. 🙂
Hát igen, lehet, hogy Isten nem 3 hónapos kemény fagyos télnek szánja a Te lelki megtisztulásodat, azonban szerintem ez elengedhetetlen, hogy ez egyrészt megtörténjen, másrészt, hogy el tudjuk viselni ezt a folyamatot.
Mi lenne, ha most ezért imádkoznánk?

Még imádkozhatnánk azokért, akiknek ez a szó szerint téli hónapok kellemetlenségeket okoznak, vagy nehézségeket, gondolva itt az idősebbekre és a betegekre!

No ennyi! Bence

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle