2016. január 17. - Gondja van rátok! :: Fiatal Reformátusok Szövetsége

2016. január 17. – Gondja van rátok!

Időpont:
2016. január 17. 21.00, vas


Map Unavailable

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok” 

(1 Péter 5:7)

Amikor változásokkal kell szembenéznünk az életben, vagy másképp alakulnak a dolgok, mint ahogy azt szerettünk volna, gyakran félelem lesz úrrá rajtunk és görcsösen keressük a biztonságosat, a jó öreg megszokottat. Nehéz kiengedni a kezünkből az irányítást és nem könnyű bízni, amikor a helyzet reménytelenül fest.

Isten felkínálja magát, hogy vessük rá a gondjainkat és megnyugvást ad nekünk. Isten arra hív, hogy legyünk vele együtt csendben a döntéseink előtt és bízzunk benne. Időnként elfáradunk, elcsüggedünk, kétségbe esünk. Emberek vagyunk és Jézus ismeri és megérti az érzéseinket, ezért nem kell szégyenkeznünk, ha elbizonytalanodunk. Fontos azonban, hogy ne zárkózzunk el, ha ilyen helyzetbe kerülünk.

Merjük a mostani imaórában megmutatni Istennek  a rejtegetett félelmeinket és vessük rá a gondjainkat! 

– Imádkozzunk azért, hogy ha békétlen  szívünk, akkor adja nekünk az Ő békességét! 

– Imádkozzunk hitért, hogy rá merjük bízni Istenre a jövőt! 

– Imádkozzunk bizalommal a Firesz – Duna Mente jövőjéért, hogy a változásokra kapuként tekinthessünk, amely új távlatokat nyithat meg előttünk! Engedjük Istent cselekedni az életünkben, mert talán épp a változás hozta új helyzetben van feladatunk, vagy  előkészített ajándékunk Istentől!

– Imádkozzunk azért, hogy legyen emberünk, aki mellettünk áll, és hogy mi magunk is tudjunk mások mellé odaállni, amikor szükség van rá!

Sok szeretettel: Szabina

Még senki nem szólt hozzá...