firesz@firesz.sk

2016. december 11. - Megszólalás ideje

Időpont:
2016. dec. 11.


Kedves Imaharcosok!

"Ne félj Zakariás; mert meghallgattatott a te könyörgésed,… És ímé megnémulsz és nem szólhatsz mindama napig, amelyen ezek meglesznek: mivelhogy nem hittél az én beszédimnek, amelyek beteljesednek az ő idejökben."...
És feloldódék az ő szája és nyelve azonnal, és szóla, áldván az Istent." Luk.1.

A héten egy evangelizációs alkalmon voltam, ahol azt a felszólítást kaptuk, hogy legyen ez az Advent a megszólalás adventje. Ahogy Zakariás némaságának ideje is lejárt, amint beteljesedett az ígéret.
Kicsit felkaptam a fejem, mert mindenhonnan azt halljuk, hogy csendesedjünk le, keressük a napjainkban a csendet, a megállást, a hallgatást. És valóban szükség is van erre.
Sokszor azonban nem csendességbe, hanem némaságba burkolózunk, pont a hitetlenségünk miatt. "Ezt nem is kérem, úgysem adja meg. Úgysem történhet meg. Úgysem bocsátja meg. Úgysem hallja meg."

Azonban, ha meg tudunk szólalni, ha tudjuk áldani Istent, az azt jelenti, hogy elhittük az Ő ígéretét. Hogy bízunk az Ő hűségében.

Ez az imaalkalom, is alkalom arra, hogy megszólítsuk őt. Hogy végett vessünk szívünk rejtett némaságának. Amiről Neki nem beszélünk. Hogy elmondjuk könyörgéseinket, ahogy Zakariás és Erzsébet, mi talán a legjobban fáj. Vagy legjobban hiányzik.

Jézusban mi is megkaptuk a legnagyobb ígéretet.
Immanuel! Velünk az Isten!

Szeretettel,
Erzsébet

Imakérés:
1. Sziasztok, szeretnélek Benneteket megkérni, hogy imádkozzatok egy kedves barátom édesanyjáért és a családért. Nemrég műtötték, agyvérzést kapott, 10% esélye van a túlélésre. Nagyon köszönöm! Timi
2. Csillagpont előkészületeiért: https://www.facebook.com/notes/csillagpont/im%C3%A1dkozzunk-a-k%C3%B6z%C3%B6ns%C3%A9gkapcsolat-munka%C3%A1g%C3%A9rt/1282186335178999

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle