2016. augusztus 14. - Bábel tornya és a látszat :: Fiatal Reformátusok Szövetsége

2016. augusztus 14. – Bábel tornya és a látszat

Időpont:
2016. augusztus 14. 21.00, vas


Map Unavailable

Bábel tornya és a látszat (1.Móz.11,1-9)
Nemrég olvastam a Bábel tornyának történetét újra, és ami most megragadott belőle, az az volt, hogy első ránézésre, emberi-világi szemmel nem tűnik úgy, hogy Noé utódai annyira rossz dolgot tettek volna, amiért az Istennek ennyire meg kellett volna haragudnia rájuk. Igazából ők csak letelepedtek, várost alapítottak, együtt maradtak és tornyot emeltek az égig. Ez a torony lehetett egyfajta biztonsági erődítmény, egy építészeti remekmű,vagy egy közvetlenebb út az Istennel való kapcsolattartásra is.
Nem kell feltétlenül gonosz és aljas dolgokat mögé képzelnünk, egyértelmű elfordulást Istentől. A legjobb emberi szándék sem mindig egyezik az Isten akaratával…
Sokszor esem abba a hibába, hogy látszólag jó és nemes dolgokat készpénznek veszek, hogy ez biztosan Istennek tetsző. Amiben szeretet van, vagy béke, egység, összetartás, segítségnyújtás, valamiféle nemes célok, olyankor hajlamos vagyok egyértelműnek venni, hogy Istennek ezt az igyekezetemet meg kell áldania. De Isten az Ő terve szerinti dolgokra adja áldását, nem az én kis, jól átgondolt ötleteimre. Ő attól sokkal hatalmasabb, és véghez is fogja vinni akaratát, ha elsőre nem engedelmeskedek, majd összezavarja az elképzeléseimet, hogy megóvjon valami nagy butaságtól.
Milyen nemes dolgokat építgetsz a szívedben most? A gondosan megtervezett ötleteid összhangban vannak-e azzal, amit az Isten készít számodra? Meghallod-e az Ő iránymutatását?
Tóth-Vajda Zsófia
3 PERC az ÉLESZTŐÉRT!!

Még senki nem szólt hozzá...