firesz@firesz.sk

2016. április 10. - Boldog vagy?

Időpont:
2016. ápr. 10.


Boldog vagy?
Azaz, mi kell avagy hiányzik ahhoz, esetleg gátol abban, hogy boldog légy?
Minap olvastam, hogy március 20-a a boldogság világnapja.
Kinyírtam az újságból (Új Szó) egy cikket, miszerint Érsekújvárott pszichológusok és pszichiáterek tartottak előadást a boldogságról. Nagyon bölcs gondolatok voltak ott. (elég ritkán vágok ki cikket). http://ujszo.com/napilap/regio/2016/03/30/a-boldogsag-nemzetkozi-napjat-unnepeltek)
Ma kikerestem, hogy a Bibliában 149szer szerepel a boldog szó ragozatlan ill. ragozott változata (http://www.parokia.hu/ujkiadas/ írd be: boldog*).
A cikkben gyakorlatilag ugyanazon bölcsességek voltak, mint a bibliában, csak más nyelven megfogalmazva.
A nagyhéten abban a kegyelemben részesültem, hogy nagyon mély és gyógyító közös imában vehettem részt. Az Úr nagyon sok szeretettel és újszerűen rávilágított, hogy én vagyok önmagam legnagyobb ellensége: ÉS HISZEM - AZÓTA TAPASZTALOM IS - hogy ebből akkor és ott kigyógyított.
Érdekes egy új életet élni, új látószögből, sosem látott szabadságban, ahol sokkal inkább a szeretet motivál, semmint a félelem.
S kik a boldog emberek a cikk szerint?
A boldogság: pozitív érzelmekkel jellemezhető mentális állapot, amely a megelégedettségtől az intenzív örömérzésig terjed.
A boldogság kulcsa nálad van, a boldog ember a jelenben él, hálás mindazért, ami szebbé teszi az életét. Az optimista emberek ritkábban betegek, jobban viselik a stresszhelyzeteket. A boldog emberek több időt töltenek a szeretteikkel, hálát éreznek mindenért, ami körülveszi őket. A jelent élik meg, nem rágódnak múltbéli sérelmeiken, hanem okulnak belőlük. Rendszeresen tornáznak, vannak terveik. Depresszió ellen is kaptak tanácsokat a résztvevők: legyenek nyitottak, befogadóbbak az új dolgokra, merjék megélni, élvezni az életet.
S hogy HOGYAN lehet ezt elérni? Véleményem szerint a kulcs a Bibliában van.
Elmélkedjünk és rakjuk közösen az Úr elé, ami élünk, de nem a boldogságra vezet. Valljuk meg, ha vétkeztünk, bocsássunk meg egymásnak és önmagunknak, szeressük az URat teljes szívünkből, teljes elménkből és lelkünkből és szeressük felebarátainkat, mint önmagunkat.
Mennyire szereted önmagadat?
Sok-sok szeretettel
Julcsi
Imakérés:
Ezen a hétvégén zajlik Tahiban a Ki-Belépő hétvége, gondoljunk rájuk imában! Imádkozzunk, hogy az Úr munkálkodjon a fiatalok szívében, formálja életüket Őt dicsőítő edényekké! Imádkozzunk a vezetőkért látásért, a szólás bölcsességéért!
Erzsébet
Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle