firesz@firesz.sk

2015. szeptember 6. – Mesterművek alkotói

Időpont:
2015. szept. 6.


Kedves Imádkozók!
A bibliaolvasó vezérfonal szerint nemrég olvastunk a szent sátor készítéséről. Sok-sok technikai részlet és felsorolás, meg persze könyök 😛 (na ki az aki mindet végigolvasta? ;))...
35. fejezetet viszont nagyon szívmelengetőnek találtam...
Először is, Izráel fiai (kifejezetten) önként hoztak egy csomó dolgot a sátor építésére... mindenkinek amije volt és amennyit gondolt... aztán, ami ugyanolyan fontos, hívtak mindenkit, hogy aki amihez ért, abban segítsen (pl. "Az asszonyok közül pedig mind, akik értettek hozzá, saját kezükkel fontak..." 25. vers) Aki értett hozzá... bedobták a közösbe... valami nagyot alkottak... együtt... nem kellett mindenkinek mindenhez értenie!
Aztán tovább olvasunk a két mesterről 👷, Becalélről és Oholíábról, akiket az Úr név szerint elhívott:
"Betöltötte őket a bölcsesség lelkével, hogy el tudjanak végezni
mindenféle faragó-, kötő- és hímzőmunkát kék, bíborpiros,
karmazsinszínű fonalból és lenfonálból és minden takácsmunkát,
és el is készítsék ezeket a munkákat, és mesterműveket gondoljanak ki." 

(2 Móz 35,35)
Na ők aztán mindenhez értettek! Tervezők és kivitelezők egyben! ...de az utolsó félmondat nagyon megragadott:
 
"...és mesterműveket gondoljanak ki."
Az Úr nagyon pontosan megmondta, hogy mi mekkora legyen, hol legyen a sátorban és hogyan készüljön el... mégis ezt a kifejezést olvastam itt: "mesterműveket gondoljanak ki." A végső dizájnt mégis ők készítették el, a technikai megoldásokat ők agyalták ki és ők öntötték formába amit az Úr mondott... nekem, mint művészembernek ez hihetetlen bíztatás. Az Úr szabad gondolkodást és alkotólehetőséget adott nekünk!
Oké, most sokan azt mondjátok, hogy Ti nem vagytok kreatívak 😞 Én azt szeretném, ha épp ezen gondolkoznánk el...
Mert szerintem minden ember igenis az! 🙌 Csak lehet, hogy nem hisszük el magunkról... És itt nem kell csak a művészetekre gondolni. A kreativitás az élet minden területén jelen lehet!
Milyen egyszerű dologgal tudnád szebbé tenni a melletted lévő ember életét? Milyen új módon tudnád vele közölni, hogy szereted? Hogyan tudnál neki segíteni? Vagy mondjuk van egy ötleted, hogy lehetne egy ifit még klasszabbá tenni? Oszd meg! Van egy régen dédelgetett álmod? Mondjuk egy saját veteményeskert? Ültesd el végre a magvakat!
Nyiss egy új ablakot, sosem tudhatod, mi repül be rajta 🙂 Szerintem az Úr adta nekünk az alkotás vágyát és lehetőségeit. Én azért fogok imádkozni, hogy mindannyian ismerjük fel az adottságainkat, amelyeket kaptunk, ne féljünk őket használni, ne féljünk új ötletekkel előállni, dobjuk be a közösbe amink van, ott ahol éppen jól jön! Hiszem, hogy az Úr áldása lesz rajta...
Sok szeretettel
Zoleeka
u.i. 3 Perc
Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle