firesz@firesz.sk

2015.november 22. - Meghallani Isten hangját

Időpont:
2015. nov. 22.


Kedves Imaharcosok!

Nemrég egy előadás keretén belül többször elhangzott, hogy legyen bátorságunk engedelmesnek lenni Istennek és kérjük az Ő vezetését. Imádságban rendeljük magunkat alá Neki és kérjünk tőle útmutatást.
Aztán meg ezt olvastam, és nagyon szíven talált
Mindent megváltoztat az, ha halljuk Isten hangját. Azt fedeztem fel, hogy hét olyan eset van, amikor különösen is számít, hogy halljuk-e őt.
1. Hallgass Istenre, mielőtt fontolóra vennéd mások szükségleteit! Miért? Mert az embereket szükségeik hajták, téged azonban Isten tervének kell vezetnie!
2. Hallgass Istenre, mielőtt magadévá tennéd mások ötleteit!  Miért? Mert az emberek ötletei nem Isten parancsai. Légy óvatos! Könnyebb belekeveredni dolgokba, mint aztán kimászni belőlük. Ne kötelezd el magad helytelen célokra, hogy aztán olyan ígéretek kössenek, amiket nem tartasz be! Szeresd az embereket, de csakis Isten lelke vezessen!
3. Hallgass Istenre, mielőtt az emberek panaszkodását hallgatnád! Miért? Mert nem vagy felelős mások boldogságáért. Ne légy kapcsolatfüggő, aki csak akkor érzi jól magát, ha másoknak szükségük van a segítségére! Bízd az embereket Istenre, te pedig figyelj arra, amit neked akar mutatni!
4. Hallgass Istenre, mielőtt jelentős változással járó lépést teszel! Miért? Mert nem az a dolgod, hogy eldöntsd, mit vár tőled Isten, hanem az, hogy felfedezd, mi az akarata életedre!
5. Hallgass Istenre, mielőtt mások kéréseit teljesíted! Miért? Mert csak így leszel képes megérteni, hogy mi rejlik kéréseik mögött. Vizsgáld meg a talaj minőségét, mielőtt vetni kezdesz! A vetőmag túl értékes ahhoz, hogy csak úgy eltékozold!
6. Hallgass Istenre, mielőtt megosztod másokkal az álmaidat! Miért? Mert lesznek emberek, akik gúnyolódni fognak rajtuk, vagy megpróbálják megakadályozni valóra váltásukat! Emlékszel József testvéreire? Ha a sátán el akar csüggeszteni, erre emberket fog felhasználni; gyakran olyasvalakit, aki nem is lesz tudatában annak, hogy milyen szellemiség működik benne. Hallgasd csak: „Jézus feléjük fordult, megdorgálta őket, és ezt mondta: „Nem tudjátok, milyen lélek van bennetek...”” (Lukács 9:55). Gondolj bele, Jézus itt a saját tanítványaihoz beszélt!
7. Hallgass Istenre, mielőtt másoktól várnál helyeslést! Miért? Mert az emberek saját érdekükben hízelegni fognak majd, hogy manipulálhassanak. Ha azonban Isten hangjára hallgatsz, az megőriz attól, hogy beleess a csapdájukba.
    Összegzésül: imádkozz, rendeld alá magad Istennek, és kérj tőle útmutatást minden fontos döntés előtt!
Te mihez tartod magad?
Szeretettel
Julcsi

u.i.3 PERC
Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle