firesz@firesz.sk

2015. május 24. – Lássunk tisztán...

Időpont:
2015. máj. 24.


Sziasztok!

"Én ezt akarom, ha velem történne az, hogy a gyermekem odajön hozzám, és bevallja, hogy meleg, erre én azt szeretném felelni: Ha ez az egyetlen mód, ahogyan élni tudsz, én akkor is szeretlek."

A napokban osztott meg egy ismerősöm egy videót, amiben így buzdítják a keresztényeket, hogy jöjjenek el a Pride-ra (meleg felvonulás Budapesten) – "Szeretettel a Pride-ra!", mert Isten szereti a homoszexuálisokat.

Nem azért hozom ezt fel, hogy vitát indítsak. De mostanában sokszor tapasztalom és érzem, hogy sok a csúsztatás és fél igazság. A fent idézett mondat is ezért nem hagyott nyugodni.

A mindennapi élet legapróbb részleteit is teleszórja a Sátán a hazugságaival, mint például:
– Nem tudok másként élni... Nekem nem lehet normális életem... Én már csak ilyen vagyok. Engem nem lehet szeretni... Én nagyon szerethető, jó fej ember vagyok... Ettől a bűntől nem tudok egyszerűen szabadulni... Ezt már nem lehet helyrehozni... Egész életemben gürizni fogok és végig egy senki maradok... Ezt meg csinálom és én leszek a király… 🙂 Nem kellek senkinek, sose leszek házas... Sose sikerül ez a vizsga. Isten csak hozzám nem szól. Stb..

Mindezek rombolják a hitet, megvakítanak, leépítik a bizalmat Isten felé, megkötöznek és nem engednek szabadon. Sokszor kérdések formájába csomagolva, amik kizökkentenek, hatnak az énünkre, a kíváncsiságunkra, a nagyravágyásunk húrjait pengetik és lázítanak az Isteni rend ellen, mindezt persze finoman, látszólag jogos és szép csomagolásban.

Tényleg azt mondta Isten, hogy a kert egy fájáról sem ehettek? Tényleg tilos a házasság előtti nemi élet? Azt mondta Isten, hogy egy keresztény nem mehet diszkóba? Stb…

Sokszor már kevés az elme, Lélek kell, hogy tisztán lássunk, és hogy az Ördög hazugságait felismerjük, illetve az ő kezét a dolgokban a kísértés idején. (lásd Jézus megkísértése…).

DEEEE Isten sokkal hatalmasabb, mint azt gondolnánk. Előtte nincs akadály, tudja a megoldást életünk minden részletére! 🙂

Közeledik a Pünkösd. Isten elküldte Lelkét, aki segítségünkre van, hogy tisztán lássuk magunkat és a körülöttünk lévő zűrzavarban se tévedjünk el.

  • Kérjük Isten Lelkét, hogy legyen jelen erőteljesen az életünkben, és segítsen felismerni a Sátán támadásait, hazugságait.
  • Tegyük le bűneinket, amik megkötöznek, és elválasztanak Istentől, vakká tesznek, kérjük a bűnbocsánatot.
  • Használjuk a Lélek kardját ami Isten beszéde, ami elhat oda is, ahol már az elme kevés. Kérjük Isten Szent Lelkét, hogy értsük az igét.

"Mert Isten igéje élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál, mélyre hatol, az elme és a lélek, az ízületek és a velők szétválásáig, és megítéli a szív gondolatait és szándékait" (Zsidókhoz írt levél 4,12).

Szeretettel:

János

u.i.3 PERC

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle