firesz@firesz.sk

2015. május 17. - Ki vagyok én, hogy...

Időpont:
2015. máj. 17.


Kedves Imaharcosok!

Ki vagyok én, hogy a mindenség Ura hallja hangomat, s látja gondomat?

„Oltalmazom, mert ismeri nevemet!” (Zsolt 91,14)

Néha nagyon jól esne egyben látni az egész képet. Végre, egy csomó dolog az életünkben a helyére kerülne. A kérdések, melyek a hétköznapokban leterhelnek, többé nem lennének azok.
Vajon érdemes ezt a harcot megharcolnom? Érdemes ebbe a kapcsolatba még befektetnem? Vajon érdemes ezt a hetet végig dolgoznom? Vajon még itt van a helyem? Vajon most kéne a bilit kiborítanom? Vajon most kéne rávágnom az ajtót? De hová futhatnék...?

Vajon ki vagyok én, hogy valaki akkor is szeret, mikor a legnagyobb örömben vagyok. De akkor is, mikor felkelni sincs kedvem. Ki vagyok, hogy valaki akkor is törődik velem, mikor végre életemben van előrelépés; de akkor is, mikor legszívesebben időt utaznék a problémák elől?

Tudod, hogy Izrael népének helyreállását a bibliában mi előzi meg? Vagy pl. Mordokajt, Ahasvéros király udvarában? Felolvasták a nép eddigi történetét. Sokszor nem látjuk a teljes képet, de ha előre nem tudunk nézni, hátra sem nézünk?!

Ma szánj időt arra, hogy visszanézel! Hogyan vezetett Isten ide, ahol most vagy? Isten az Ő oltalmát feletted, épp most szüntetné be? Oda adta a számára legdrágábbat, hogy ismerd a nevét és megszabadulj. Végighozott egy harcos úton… és épp most hagy el?!

Örülj úgy, hogy tudod, a mindenség Istene örül veled! Sírj úgy, hogy tudod, hogy Valaki veled együtt viszi a terhet. Harcol úgy, mint aki előtt nem bizonytalan a cél!
Indítsd úgy a heted, hogy Valaki minden helyzetedben a teljes képet látja; és ezért/ezzel együtt/szeretetből fed be oltalmával!

Harcostársad: Dávid

u.i: Kezdődnek az érettségik! Ha tudsz bátoríts egy barátot/rokont/ ismerőst; de imádkozz is értük! J

u.i.2. 3PERC

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle