firesz@firesz.sk

2015. február 22. - Túléled, vagy átéled?

Időpont:
2015. febr. 22.


Kedves Imaharcosok!

Az idei Mekdsz téli tábor a siófoki Hotel Ezüstpart Szállodában került megrendezésre. Barátságos környezet, jól szervezett programok, hangulatos esték és sok vidám találkozás várt rám ezen a hétvégén.

Előadónk, Igors Rautmanis vezetésével Jeremiás könyvének választott szakaszait tanulmányoztuk. Íme néhány gondolat, abból a „lelki batyuból”, amit hazahozhattam: …

Jeremiás Isten prófétájaként élt, bár nehéz körülményeken át vezetett útja, és társai sokszor a magány, a sikertelenség, a "meg nem értettség" voltak; mégis vállalta Istent az őt körülvevő gonosz világban. Isten jónak látta, hogy Jeremiást használja fel céljaira. Profitorientált felfogású társadalmunkban, néha még a keresztyének körében is találkozhatunk a jelenséggel, mikor számokkal szeretnénk lemérni evangelizációnk sikerességét.

Számomra a legfontosabb morzsa: Túléled, vagy átéled a mindennapi életed? Hiszen Isten céllal helyezett oda engem, ahol vagyok. Nem véletlen, hogy élek, Ő Jézusban új élettel és reménnyel ajándékozott meg. Földi életemet a mennyei Atya világosságában élhetem. Szeretném minden napomat az Ő jelenlétében élni, hogy áldássá lehessek mások számára. Imádkozzunk ma ezért!!

Imádkozzunk, hogy áldások lehessünk azok között, akik között élünk, dolgozunk!

Fogalmazzunk meg konkrétan egy dolgot, amit holnaptól, ennek a fényében teszünk majd rendszeresen. Egy levél, egy jó szó, egy bátorítás, bármi lehet.

„Fáradozzatok annak a városnak a jólétén, mert annak jólététől függ a ti jólétetek is!” (Jeremiás könyve 29,7).

Hálás vagyok ezért a hétvégéért, s annak minden áldásáért! Öröm van a szívemben, hogy tudhatom miért és kinek élek, és azért is, hogy mindezért az én Mennyei Atyámnak lehetek hálás!

Beke Piroska

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle