firesz@firesz.sk

2015. február 1. - Imaharc

Időpont:
2015. febr. 1.


Kedves Imaharcosok!

"Jézus pedig gyarapodott bölcsességben, testének állapotában, és az Isten és emberek előtt való kedvességben.“ (Lukács 2,52)

 

Az ember harmonikus fejlődésének elengedhetetlen a lelki,fizikai és szellemi fejlődés.

- Imádkozzunk most azért, hogy az Úr töltse be a mi szükségleteinket lelki, fizikai és szellemit. Ő jobban ismer minket mindenkinél!

Adjunk hálát a már megtapasztalt jóságáért!

Szeretettel:

Cs.Timi

+ 3 PERC

Imakérés:

NÉPSZAVAZÁS: ÉLJÜNK A LEHETŐSÉGGEL!

Szombaton, február 7-n választások lesznek. Sok százan kapcsolódtak bele önkéntesként, több ezren imaharcosként azért, hogy elegen menjenek el a választani. Tegyük mi is ezt, imádkozzunk a népszavazás sikerességérét.

Mint ismeretes 3 kérdés fognak feltenni. A református egyház álláspontja a Kálvinista Szemle legfrissebb számában is olvasható, ebből egy pár mondat:

Az Úr Jézus Krisztus igazolja a férfi és a nő kapcsolatát, mint a társadalom alapvető egységét a Mt 19,1-9 versekben. A házasság és a család Isten szándéka e világ számáraMeggyőződésünk, hogy a házasságnak, mint férfi és nő szövetségének, és a családnak, amit alkotnak, nincs más alternatívája a társadalomban, amiben Isten kedvét lelné, és amin áldása nyugodna. Soha semmilyen kötelék nem lesz egyenértékű a férfi és a nő házasságával.

Az egyházunk is kéri a híveket, hogy minél többen vegyünk részt a népszavazáson és a három kérdésre „igen” választ adva, tegyünk bizonyságot keresztény hitünkről.

A 3 kérdés:

„Egyetért-e azzal, hogy házasságnak csak egy férfi és egy nő kötelékét lehessen nevezni?” 

„Egyetért-e azzal, hogy azonos nemű párok, vagy csoportok számára ne legyen lehetővé téve a gyermekek örökbefogadása, nevelése?”

„Egyetért-e azzal, hogy az oktatási intézmények ne követelhessék meg a gyermekek részvételét (amennyiben a szülő, vagy a gyermek nem értenek egyet a tananyag tartalmával) azokon az órákon, melyek tananyaga a szexuális viselkedéssel, illetve az autanázia kérdésével foglalkozik?”

 

szeretettel,  Julcsi

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle