firesz@firesz.sk

2015. december 6. - Az Úr vár ránk...

Időpont:
2015. dec. 6.


Kedves Imaharcosok!

Egy ideje elhatároztam, hogy minden rossz és negatívum ellenére is, megpróbálom meglátni a jót, mert, ahogy a mondás is tartja, minden érmének két oldala van. Isten segítségét kértem ehhez a feladathoz. Őszintén, az utóbbi időbe kezdtem belefáradni és elgondolkozni azon, hogy miért úszok szembe az árral…

A média, az emberek, a plakátok árasztják a negatív gondolatokat, félelmet keltenek, felsőbbrendűségüket próbálják bebizonyítani, becsapnak, stb. Sok ember nem törődik már a másikkal, csak mennek az általuk elgondolt útjukon, közben se jobbra, se balra nem nézve. A tévében a legtöbb hír a háborúzásról, terrortámadásokról, bántalmazásokról, elnyomásról szól.
Közeledik a karácsony, itt az advent, a VÁRAKOZÁS, mégis mindenki fut, rohan, hajtja az ajándékokat, csak, hogy beszerezhesse azt, amit szeretne, mert mit fog gondolni a másik, ha nem rukkol elő egy szép nagy ajándékkal. De közben még ezer más dolgot kell intézni, iskolában, munkahelyen, a családban… és nyugtalanság támad. Nincs békességünk, talán már egymásra se nézünk, nem ismerjük a másikat, csak virtuálisan. Csak a telefon maradt magunk és a másik ember közötti „szócső”. Elidegenedtünk egymástól.

ELÉG!

Éljük át az adventet! És ne csak ezt az időszakot…!!! Gyökössy Endre fogalmazott így: „Az Úr vár ránk-ez Isten adventje, nem számít, milyen hónapot írunk. Mindig vár ránk…”

„A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak.” (Róm 12,12)

Szóval megéri! Játsszuk ki a világot és árasszunk el vidámsággal, érdeklődjünk az emberek hogylétéről és lehetőségünk szerint segítsünk. „Legyetek tehát éberek és szüntelenül könyörögjetek, hogy kimenekülhessetek mindazokból, amik történni fognak, és hogy megállhassatok az Emberfia előtt.” (Lk 21,36)

- Imádkozzunk, hogy legyünk „szócsövek” Isten és az emberek között. Próbáljuk meg meglátni minden napban az apró örömöket, várjuk az Üdvözítőt tisztességesen, ne hajszoltan és nyugtalanul! 

- Kérjük Isten segítségét, hogy tudjunk tenni valamit az Ő ügyében, ne üljünk tétlenül. Nem egyszerű, de Vele nem is lehetetlen. J
„Végül pedig legyetek mindnyájan egyetértők, együttérzők, testvérszeretők, könyörületesek, alázatosak.” (1Pt 3,8)

…és így látja a karácsonyt egy testileg fogyatékos emberke, akiben rengeteg szeretet és hála van, aki beszéddel nem tudja magát kifejezni, csak a saját maga által kialakított ’jel-rendszer’ és a versein keresztül J

 

 

 

 

Karácsonyra

 

Várva, várva eljött

ez a ünnep.

Erre a alkalomra

komolyan készültünk.

 

Ki énekel, ki verssel

bárhogyan kifejezhetjük a érzéseinket.

Csak az a lények,hogy

ünnepre felöltöztessünk a lelkünket.

 

Meghatódva álljunk itt a fa

alatt ki s mit lát alatta.

Vigadjunk és ünnepeljük

mert ajándékokat kapunk.

 

Nem is ez a lények,

hanem az ,hogy együtt vagyunk.

Így várjuk azt a pillanatot,

amivel az ég megáldott bennünket.

 

 

Áldott várakozást! J
Berecz Ági

IMAKÉRÉS:

Szeretnék kérni imát az egyik fiatal önkéntesünkért, aki már egy ideje betegeskedik, és járja a dokikat, most is kórházban fekszik hátfájással, és nem tudni pontosan, mi az oka, és hogy mit kellene tenni a jobbulásért. Közben telik az iskolaév, és én aggódom, hogy ez sok kimaradást jelent, és lehet hosszútávon ez nagyon nem jó medert ad.

Imádkozzunk, hogy testileg és lelkileg is folyamatosan erősödni tudjon, és hogy legyenek szerető emberek körülötte, akik mindig biztatni  tudják őt, hogy ne adja fel! Köszönöm!

tomi

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle