firesz@firesz.sk

2015. április 26. - Hogyan imádkoz(z)unk?

Időpont:
2015. ápr. 26.


Kedves Imádkozók!

Nemrégiben olvastam egy bizonyságtételt az interneten, ami valahogy nem ment ki a fejemből - tudni kell rólam, hogy ilyen ritkán fordul elő. 🙂
Azóta többször is próbáltam visszakeresni és egyszerűen elnyelte a föld, ilyen a facebook...ugrálnak a posztok, megfog valami, elolvasod, majd elfelejted.

Röviden próbálom összefoglalni:

Volt egy ember, aki hívőként már vagy 15 éve imádkozott a nem hívő bátyjáért, aki romlott életet élt. Minden nap könyörgött az Úrnak, eképpen:
"Ó, Uram, kérlek segíts az én testvéremen!"
Semmi nem történt.
De csak folytatta, folytatta. A testvére pedig csúszott és csúszott lefelé, egyre romlottabb életet élt.
Egy este - miközben esti elmélkedését folytatta -, az Úr Lelke sugallatot küldött a szívébe: "Ne csak kérj, cseledj is".
Akkor megértette, hogy bizony rosszul imádkozott. Évekig csak kérlelte az Urat, hogy mentse meg a testvérét, de ő maga nem hitte, hogy ez valóban lehetséges. Hogy ennek végrehajtásában neki is fontos feladata van. Majd eképpen kezdett imádkozni:
"Az Úr, Jézus Krisztus nevében felszólítom a sötétséget, hogy tűnjön el a testvérem életéből! Most és mindörökre!!!"

...

2 hét múlva a testvére újjászületett az Úrban.


mert:
"Ő szabadított meg minket a sötétség hatalmából, és ő vitt át minket szeretett Fiának országába, akiben van megváltásunk és bűneink bocsánata" (1Kolossé 1,13–14).

valamint:
"Bizony, bizony, mondom nektek, hogy amit csak kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek" (János 16,23).

Imádkozzunk:

  1. Hogy mindig tudatosítsuk, hogy az Úr Jézus valóban az ő áldó és cselekvő erejével ruházott fel minket azon a napon, amikor megtértünk hozzá. Higgyünk ebben!
  2. Hogy elhiggyük, hogy az imánknak valóban ereje van. Hogy merjünk kérni, olyan formában, ahogy az az Úr előtt kedves. Ha kell, tudjunk alázattal, de ha kell, tudjunk erővel, parancsolóan fellépni a gonosz erőkkel szemben.
  3. Imádkozz egy olyan emberért, ügyért, bármiért, olyan formában, ahogy eddig nem tetted! Kérd ki az Úr erejét és ne félj!i Higgy, hogy valóban Veled van!

Áldott estét Testvéreim.

Szeretettel,
P. Vera

u.i. 3 PERC

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle