2014. szeptember 21. – Lelkészekért :: Fiatal Reformátusok Szövetsége

2014. szeptember 21. – Lelkészekért

Időpont:
2014. szeptember 21. 21.00, vas


Map Unavailable

Áldás, békesség!

“Imádkozzatok egyúttal értünk is, hogy Isten nyissa meg előttünk az Ige ajtaját, hogy szólhassuk a Krisztus titkát…” (Kol 4,3)

Mi lelkipásztorok egész életünkön át hirdetjük az evangéliumot! Sokszor bizony hónapok, évek, évtizedek telnek el úgy, hogy nem igazán tapasztalható különösebb változás a gyülekezetben, legalábbis lelki értelemben véve. Mit lehet ilyenkor tenni? Két szélsőséges vélemény, amit kollégáktól hallottam erről:

  1. Tizenöt éve vagyok lelkész és még soha, senki nem tért meg a környezetemben! No és akkor mi van?
  2. Az igehirdetői szolgálat egy végtelenül hosszadalmas feladat. Sokszor mi rakjuk le az alapokat, de semmilyen eredményt nem látunk abból – talán majd az utánunk jövők!

Mindkét állításban vannak apró igazságok, de alapvetően mindkettőt helytelen gondolatnak tartom. Tegnap újra meghallgattam egy portréfilmet amely Végh Tamás lelkipásztorral készült és amelyben elmondja, hogy amikor az egész egyház arról beszélt, hogy sajnos minden lefelé csúszik a gyülekezeteinkben, náluk, Fóton, minden felfelé ívelt. Miért? Mert folyamatosan tértek meg emberek a gyülekezetben és ez a tény számos más területen is változást eredményezett a gyülekezetben!

Két területért kérnék, kérnénk imádságot:

  1. Imádkozzatok értünk lelkipásztorokért, igehirdetőkért és persze minden hívő emberért, aki hirdeti az evangéliumot, bárhol is legyen az! “Imádkozzatok egyúttal értünk is…” Hogy áldottak lehessünk! Hogy irtózzunk a bűntől, amely nyilvánvalóan gyengíti a szolgálatunkat is! Hogy bátran és tisztán hirdessük Urunk igéjét!
  2. “…hogy Isten nyissa meg előttünk az ige ajtaját, hogy szólhassuk a Krisztus titkát…” Hogy Isten támasszon a környezetünkben lelki éhséget az ige iránt! Hogy az emberek ne “csak” meghallgassák, hanem valóban megnyíljanak az ige előtt! Hogy emberek térjenek meg, szülessenek újonnan a családunkban, gyülekezetünkben, környezetünkben.
  3. És még valami! Mivel nem csak elindulni kell (bár kétségtelen, hogy ez elengedhetetlen), hanem mozgásban maradni és a jó irányba tartani, ezért imádkozzunk azokért a közösségekért, ahová a gyermekeink, fiataljaink és felnőttjeink tartoznak!

Isten áldásával és szeretettel: Gyuri

u.i.: 3 PERC az üldözött testvéreinkért

Még senki nem szólt hozzá...