firesz@firesz.sk

2014. október 5. – Kísértés

Időpont:
2014. okt. 5.


Kedves Imaharcosok!
"Boldog ember az, aki a kísértésben kitart; mert minekutána megpróbáltatott, elveszi az életnek koronáját, amit az Úr ígért az őt szeretőknek" (Jakab 1,12).

A mai napon Jézus megkísértéséről olvashattunk a vezérfonal szerint. Nagyon elgondolkodtatott, s önvizsgálatra intett, hogy én hogyan állok meg a kísértések között.

A Sátán jól tudja mivel vagyunk kísérthetőek, és mikor. Mikor épp a pusztában vagyunk. Nagyon alattomosan közeledik.
1. Megkérdőjelezi, kik is vagyunk valójában, s mennyit érünk Isten szemében...
"Ha Isten gyermeke vagy...miért nem mozdul a hegy előtted? Miért nem változik a betegség, egészséggé? Miért kell verejtékkel végezned a munkád?"

2. Elhiteti, hogy bármit meg tud neked adni, holott vesztes ő. "Tagadd meg Istent és könnyebb lesz, tégy ahogyan akarsz, hisz úgy is jó. Minden a tiéd lehet, csak akarnod kell...!"

3. Félremagyarázza az Ige szavát. Megkísért, hogy olyat tégy, amit Isten nem akar. "Ugorj le, nem lehet bajod. Lopj, hazudj, paráználkodj, nem veszíthetsz semmit, van bocsánat!"

IMÁDKOZZUNK, hogy Isten mutasson rá életünkban, hol tud elhitetni a Sátán! Hol vannak a bástyái, hazugságai, amelyeket akár hosszabb ideje elhiszünk neki.

IMÁDKOZZUNK látásért, olyan válaszokért, melyeket Jézus tudott adni. Olyan válaszokért, melyeknél a Sátán meghátrál, és eltávozik tőlünk.

IMÁDKOZZUNK egymásért, ha tudtok valakiről, akit a Sátán elhitetett, hogy Isten adjon szabadulást, és Ő is elnyerje a koronát Krisztus által!

"És egy a Vének közül monda nékem: Ne sírj: ímé győzött a Júda nemzetségéből való oroszlán, Dávid gyökere" (Jel 5,5).

Áldott imaórát!

Ne feledkezzünk meg könyörögni az üldözéseket elszenvedőkért, háborúk, járványok között élőkért!

Szeretettel az imasarok szolgálói nevében

Erzsébet

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle