firesz@firesz.sk

2014. október 19. – Belső szobánk fénye

Időpont:
2014. okt. 19.


Kedveseim!

A minap, amikor Sari néninél takarítottam és letörölgettem egy igen régi könyvről a port, beleolvastam, mert olyan szép borítója volt... – és ez fontos ám. 🙂 Ebből szeretnék egy részletet kiragadni és megosztani Veletek:

"Csak ha Krisztust egészen szívünkbe vesszük s magunkban adunk neki lakást Szent Lelke által: érhetjük el a keresztyén élet s érzés valódi eszményét. Akkor igazán élünk s járunk, nem az írott törvény parancsából, hanem a bennünk lakó Krisztus által újjászült természetünk önkéntes ösztönéből. Akkor sivár életünket az a fény hatja át, mely szívünkben ragyog s földiségünket mennyeivé változtatja. Akkor az isteni kép arczvonásai lassanként úgy domborodnak ki, a mint az új élet útat tör magának a régi természet kérgén át, míg végre Krisztus teljes szépsége ragyog ott, hol előbb a bűn torzképe vigyorgott.
Krisztus bennünk léte oly belső örömet szerez, melyet a földi lét megpróbáltatásai el nem homályosíthatnak."

(Dr. Miller J.R.: Csendes órák, Segédkönyv a Bibliának az életbe átvitelére, 1897)

Nos, szerintem nagyon megindító gondolatok ezek...
Így tehát bíztatok mindenkit, söprögessük kicsit a házunk táját, hogy helyet találjon a Király, aki haladéktalanul be szeretne költözni és fényével minden napunkat, minden gondolatunkat, érzésünket, hozzáállásunkat, sőt egész életünket be kívánja tölteni, hogy mi pedig az Ő dicsőségét tudjuk tükrözni. Adjunk Neki teret, hadd változtassa az éjt nappallá, a reménytelenséget reménnyé!
Áldott hetet kívánok Nektek, szeretettel! 🙂
Johanna

u.i. 3 PERC: Ne feledkezzünk meg könyörögni az üldözéseket elszenvedőkért, háborúk, járványok között élőkért!

Avatar

admin

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle