firesz@firesz.sk

2014. november 23. – Gondolatok

Időpont:
2014. nov. 23.


Sziasztok Imádkozók:)

Két dolog körül jár mostanában a fejem. Az egyik egy nagyon jó filmnek a kulcs részlete, a másik pedig egy részlet a Példabeszédekből.

"Melyik minden paraziták legmakacsabbika? A baktérium? A vírus? Vagy a bélféreg? A gondolat! Kiirthatatlan és igen ragályos. A gondolat, ami egyszer beférkőzött az agyba, szinte lehetetlen kiirtani." (Eredet)

"Minden féltett dolognál jobban őrizd meg szívedet, mert abból indul ki minden élet. Vesd el tőled a száj hamisságát, és az ajkak álnokságát távoztasd el magadtól. A te szemeid előre nézzenek, és szemöldökid egyenest magad elé irányuljanak. Egyengesd el lábaid ösvényit, s minden te útaid állhatatosak legyenek. Ne térj jobbra, se balra, fordítsd el a te lábadat a gonosztól" (Péld 4, 23–27).

Gondolataink (szívünk gondolatai) határozzák meg az érzéseinket és a tetteinket.
Így az életünket. Nem hiába írja a prédikátor, hogy innen indul ki az élet, szívünk gondolataiból.

Továbbá minden gondolatunk merít valahonnan, vagy ha így tetszik, van gyökere. Vagy az Úrtól, vagy az ördögtől. Imádkozzunk azért, hogy tudjunk vigyázni arra, hogy gondolataink Istenben gyökerezzenek.

A másik imatémánk, pedig legyen az, hogy azok a gondolatok amik nem Istentől vannak, azokat ki tudjuk cserélni. Igen, nekünk kell kicserélni, tudatosan ("VÁLTOZZATOK meg értelmetek megújulásával" és nem "megváltozik magától értelmetek megújulással"). Tehát imádkozzunk azért, hogy ne engedjünk teret a sátántól való gondolatoknak. Mert egy idő után, ahogy a filmben van, ezek a gondolatok megkötöznek, nem hagynak élni, ezért teljesen az ellenkezőjét érik el, mint amit Isten akar nekünk, miszerint őrizzük meg a szívünket hogy ÉLHESSÜNK!
Jonatán

u.i. 3 perc az üldözést szenvedő testvéreinkért!

Avatar

admin

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle