firesz@firesz.sk

2014. február 16. – A barát és a virág

Időpont:
2014. febr. 16.


Sziasztok kedves imaharcosok! 🙂

Mire is jók a barátok? És ha még keresztyének is? 🙂
Én nagyon hálás vagy és tisztára örülök, hogy vannak barátaim, nekem ők sokszor olyanok, mint a két lábon járó angyalok. 🙂 Tudnak buzdítani, örülni velem, de tudnak helyre igazítani, vagy kihúzni az önsajnálatból.
De a barátság is olyan, mint egy virág. Ha azt akarod, hogy szép legyen és nődögéljen, törődnöd is kell vele, öntözgetni kell, átültetni, ha már nem jó az a kis cserép. 🙂 A barátokkal is így kellene törődni, ha szeretnénk, hogy növekedjen a bizalom, és a kapcsolat mélyüljön, találkozni kell, beszélgetni és időt szentelni egymásra.
Amit még én nagyon szeretek a barátaimban, hogy tudok velük együtt imádkozni, és Isten elé vinni a dolgokat. Saját tapasztalatból mondom, hogy nagyon jó együtt imádkozni, sőt csuda jó. 🙂 Barátnőmmel egy albérletben lakunk, és az elején nagyon nehezen indult be az imádkozás, de utána történt egy elég rossz dolog, amit már sajnos nem tudtunk sehogy emberileg megoldani. Azóta minden este imádkozunk és sokkal jobb, észrevesszük, hogy változnak a dolgok és Isten cselekszik. Ezzel a barátságunk is mélyül, sokszor már fél mondatoktól is megértjük egymást. 🙂

Ha van olyan barátod, akivel már régen beszéltél, akkor itt a megfelelő alkalom, hogy elkezd "öntözgetni" azt a barátságot. Sokszor persze tudom, hogy nem olyan könnyű, mert olyan sok a dolgom, és hát a suli, meg már fáradt vagyok, vagy úgysem ért meg. Igen. Kifogásokat találunk nagyon könnyen.
Ezen az imaórán gondolkodjunk el, ki is az a barát, és adjunk hálát értük. 🙂 Jó keresgélést! 🙂

Szeretettel, Ch. Veroni.
"A testvéri szeretet legyen maradandó" (Zsid 13,1).
"Egymás terhét hordozzátok: és így töltsétek be a Krisztus törvényét" (Gal 6,2).

u.i. 3 PERC

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle