firesz@firesz.sk

2014. december 21. – Karácsonyi hangulat(ok)?

Időpont:
2014. dec. 21.


A napokban sehogy sem tudom kikerülni a karácsony témát. Úton-útfélen abba botlok, hogy minden kidíszítve, az emberek rohannak üzletről üzletre. Mindenki nyavalyog, hogy nincs karácsony hangulata, 15 fok van, meg napsütés. Az egyik újságcikkben tippeket adnak, hogy mit csináljunk azért, hogy megjöjjön az ünnepi hangulatunk. Azon kapom magam, hogy hazaérkezve én is karácsonyi dalokat hallgatok, csak, hogy "hangolódjam" az ünnepekre.

Aztán feltettem magamnak a kérdést: tényleg hangulat kérdése a karácsony?

Ne értsetek félre, én is szeretem, ha havazik, ha a karácsonyi vásárban egy kis puncs, vagy forralt bor mellett elbeszélgethetek a barátaimmal, vagy ha összegyűlik a család a nagyszülőknél. De közben nem árt figyelmeztetni magunkat, hogy

a hangsúly Jézuson van.

A sok találkozás közepette, nehogy elfelejtsünk találkozni a Legfontosabbal. Róla kellene igazán szólnia a mi ünnepünknek. Arról, hogy annak örülünk, és azért adunk hálát, mert a Megváltónk megszületett és ezzel mi is esélyt kaptunk az örök életre. És nem számít, hogy plusz 15, vagy mínusz 15 fok van, havazik-e, vagy hétágra süt a nap. A lényeg, hogy itt a remek alkalom arra, - akár ebben az imaórában – hogy megköszönjük a mi mennyei Atyánknak, hogy elküldte Jézust értünk.

  1. Elsősorban tehát arra kérlek titeket, hogy adjunk hálát, azért a kegyelemért, amit fel sem tudunk igazán fogni, hogy Isten elküldte hozzánk a Fiát - értünk, Érted! Gondoljuk végig, hogy mik azok a dolgok, amiket Ő hozott a mi életünkbe, mi az, amiben megváltoztatott bennünket amióta ismerjük.
  2. Imádkozzunk azokért, akiket ezekben a napokban is üldöznek hitükért.
  3. Azokért, akik egyedül töltik az ünnepeket.
  4. Külön kérlek titeket, hogy imádkozzunk lelkészeinkért, kántorainkért, a szolgálattevőkért, az ő családtagjaikért, hogy ők is tudják megélni ünnepként ezeket a napokat, és ne csak az elvégezésre váró feladatokat lássák maguk előtt.

Áldott karácsonyi ünnepet kívánok mindannyitoknak! 🙂

"Mert egy gyermek születik nékünk, fiú adatik nékünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme" (Ézsaiás 9,5)!

(Itt van azért egy dal is, nem csak karácsonyra 🙂 )

Ági

u.i. 3 perc az üldözöttekért!

Avatar

admin

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle