firesz@firesz.sk

2014. április 20. – Neked mit üzen?

Időpont:
2014. ápr. 20.


Kedves testvéreim,
és főként kedves Te , aki ma ezt az órát a csendnek, a hallgatásnak, és a beszédnek szenteled!

Először is csendesedjen a szíved! Írd le egy papírra, vagy csak mondd el Istennek, amivel jössz, ami nyugtalanít, ami foglalkoztat, amiért csordultig van a szíved hálával, adj hálát, és tedd le ezeket gondoskodó Atyád kezébe!
És most hallgass, az Ige szól! Olvasd el figyelmesen Máté evangéliuma 28. részét! Ha kell, olvasd el még egyszer! És még egyszer! Mit üzen Neked?
Leírom, nekem mit üzent, hátha segítségedre lesz: "Ti ne féljetek!" Kik félhetnek, és valóban, félelmükben "szinte holtra váltak"? A katonák, akik nem akarják látni Jézust, sőt másokat is szánt szándékkal akadályoznak abban, hogy meglássák Őt. De Te, aki jössz, keresed Őt, TE NE FÉLJ Tőle, ne félj semmitől! Tovább olvasom. Belelát a szívünkbe, látja még a félelmet, és tovább biztat: Ne féljetek! És végül az utolsó mondat, a reménysugár minden helyzetben: "...és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig." Újra kérdezem, Neked mit üzen?

Beszélj, mondd, TE mitől félsz? Félsz Tőle? Vagy kételkedsz? Ő látja a szíved, bízd Rá magad!
"...és íme,én veletek vagyok..." Eszedbe jut valaki, aki nem keresi Őt, nem is tud Róla, nem hallja az Ő biztatását? Imádkozz értük!
Végül, de nem utolsó sorban dicsérjük Őt, aki nem hagy magunkra, aki elkészítette az utat a menny felé, aki végtelenül szeret minket!
Hála Neki ezért!
Ámen!

Éva

Áldott Feltámadás ünnepet!

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle