firesz@firesz.sk

2013. október 20. – Idő

Időpont:
2013. okt. 20.


Kedves imádkozó Testvérek!"Ami most történik, régen megvan, és ami következik, immár megvolt, és az Isten visszahozza, ami elmúlt" (Préd 3,15).

Amikor először olvastam ezt az igét, azt mondtam: hát ennek nincs értelme. Utólag már látom, hogy én nem fogtam fel az értelmét ezeknek a szavaknak. Aztán belekerültem egy élethelyzetbe, amikor is ez az Ige adott értelmet mindennek, amiken akkor az Úr átvezetett.
Számunkra az idő, a tegnap, a ma és a holnap statikus és meghatározott fogalmak. Istennél pedig egy végtelen fogalom, teljesen másként tekint rá, mint ahogyan azt mi el tudnánk képzelni.
Talán épp ezért van annyi gondunk a rendelt idővel. Mert azt Úr rendeli el.

Imádkozzunk most azért, hogy az Isten mutasson rá, mire rendelt MOST időt a mi életünkben. A munkára, a szolgálatra, a tanulásra, a nevetésre, a sírásra, a hallgatásra, a szólásra, a rontásra, az építésre, a keresésre, az elvesztésre... (Préd 3)

Imádkozzunk, hogy ezzel az idővel bölcsen bánjunk!

Imádkozzunk, türelemért a rendelt idő kivárására, hogy mozduljunk mikor itt van annak az ideje!

Imádkozz a JELENedért, a JÖVŐdért, a MÚLTadért!

"Minden emberi cselekvésnek megvan az ideje, amit Isten tesz, AZ MEGÁLL" (Préd 3 előszava – Károli ford.).

Áldjon meg a mi Istenünk!

Imakérés:
– Imában hordozzuk az október 25–27. között megrendezésre kerülő munkatársi hétvégét! Imádkozzunk a közgyűlés áldásaiért, bölcsességért a jövő felé tekintésben, alázatért a már megtörténtek értékelésében, erőért a hétvége fizikai (sok ülés, sok agymozgatás) terheinek elhordozásában. 🙂 A résztvevők odautazásáért!

– A Kelemen családért imádkozzunk hálaadással, dicsérve az Urat, és kérjük Kristóf és a család életére Isten áldását, ragyogását! 🙂
Örüljetek mindenkor! :):)
Erzsébet

u.i: ...ismét mondom, örüljetek!:)

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle