firesz@firesz.sk

2013. november 24. – Akarj változni!

Időpont:
2013. nov. 24.


Kedves Imaharcos!

A változásról fogok írni Neked.
Hiszen ha belegondolsz, mintha "kicsit" többször mondanánk azt, hogy "bárcsak ez megváltozna", mint azt, hogy "bárcsak ez így maradna"... Vagy "bárcsak változni tudnék ebben meg ebben" vagy "bárcsak jönne változás ebből a helyzetből" vagy "miért nem tudok már megváltozni?" Vagy "ebben mindenképp változni szeretnék"; vagy "változtatni akarok ezen" és a többi és a többi.

Nos, én is így vagyok ezzel. És sokat teszek azért, hogy változzanak a dolgok. Sokat teszek azért, hogy fejlődjek. És sokat gondolkozom azon, hogy min tudnék még változtatni. Hogyan lehetne az életem jobb, eredményesebb, sikeresebb, hogyan lehetnék elégedettebb önmagammal. Mennyit kell tanulnom ahhoz, hogy letegyek egy nyelvvizsgát, mennyit kell spórolnom ahhoz, hogy kellő pénzem maradjon egy-egy kinézett jószágra, mennyit kell tornáznom ahhoz, hogy visszaszerezzem a kívánt alakot, mit kell változtatnom az étrendemen ahhoz, hogy rendszeresebb legyen – én pedig egészségesebb, mennyi időt kell naponta az Úrral töltenem ahhoz, hogy ne veszítsem szem elől a céljaimat és megtapasztaljam a vezetését az életem minden területén.

Mert tudod, azt vettem észre, hogy nagyon könnyű csak úgy éldegélni. Vegetálni. Nyilván megteszed a napi dolgokat, mint mindig... Talán még tudod is, hogy nem olyan jó ez így, elmondogatod a fenti "bárcsakokat", de az ügy érdekében a füled botját se mozdítod. Nincs AKARÁS. Van egy élet, ami elég átlagos, kb. mint mindenkié. Fejlődés igénye meg a Holdon. Jó ez így, ahogy van...
Ezt hívjuk úgy, hogy lustaság. De a nagyobb kaliberű változata, amikor az életre vagy lusta –nem pedig a "aaaah majd holnap leviszem a szemetet" változat.

Azt azért mindenképpen szögezzük le, hogy Isten végtelen és feltételek nélküli szeretettel szeret Téged, elfogadott olyannak, amilyen vagy, örökbe fogadott úgy, hogy semmid nincs, hogy mindent Ő adhasson Neked.

Azonban...
Az a tapasztalatom – ebben van, elhihetitek –, hogy Isten nem szereti a lustaságot.
Isten azt szereti, amikor dolgozol – Őérte, magadért, változásokért, fejlődésért, jobbulásért, gyógyulásért, eredményekért, egymásért. Ő egy olyan életre hívott el téged, ami tele van kalandokkal, célokkal, megújulással, változni akarással, sikerekkel, győzelmekkel, királysággal!
Nyilván az élet nem mindig fenékig tejfel. Én is tudom. Sokszor elbuktam. Megesik. Szabad egy kicsit nyalogatni a sebeket. Kell is. Megtörtség az élet kulcsa! Én általában akkor kapok új erőt, amikor elbukok. A kezdeti lelkesedés könnyen alábbhagy. Nem érdekes! Újra neki kell futni!
Istennek JÓ TERVe van az életeddel és ezt el kell fogadnod. Hagynod kell, hogy tehesse a csodákat az életedben. Fel kell állítanod célokat, hogy erőt adhasson az elérésükhöz! Együtt kell működnöd Vele. Hiába akar Neked jót, ha Te nemcsak hogy jót, de leginkább semmit nem akarsz. Lehet, hogy nem fog gyorsan menni a dolog. Valószínűleg nehéz lesz és bazinagy kitartást fog igényelni tőled. Valamint bizalmat. Bizalmat Istenben, hogy tényleg képessé tesz, és bizalmat magadban, hogy tényleg meg tudod csinálni! Meg tudsz változni. Erős vagy! Isten ereje lakozik Benned! Ő Benned él, Szentlelke által. Úgyhogy minden adott. Te jössz! Tedd oda magad! ... Megéri!!!

Imádkozz azért, hogy meglásd, miben kell változnod, mit szeretne Isten, hogy még profibban csinálj és mi az a cél, ami előbbre lendítheti az életedet és áldást hoz a mindennapokra.
Kérj Tőle segítséget, motivációt, biztatást, jeleket, irányjelzőket, munkamenetet, bátorságot, elhivatottságot, kreativitást, áldást.
Én hiszek Benned! Hajrá!

"...mert Isten az, aki munkálja bennetek mind az akarást, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően" (Fil 2,13).

Szeretettel,

Johanna

U.i.: 3 PERC

 

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle