firesz@firesz.sk

2013. május 26. – Hit és a tettek

Időpont:
2013. máj. 26.


„...A hite azzal vált tökéletessé, amit a hite alapján tett” (Jakab 2,22).

Az elmúlt időszakban sokat foglalkoztat a hit és a tettek összhangja. A hitemnek mire kéne ösztönöznie?  Mi az ami még belefér a keresztény életvitelbe? És mi nem? …. És miért?

Jakab levele sokat foglalkozik a hit és cselekedetek összhangjával (hogyan viselkedjünk próbákban/legyen nyivánvaló a hitünk/ értelmezzük a kegyelmet/ hogyan kéne a hitednek megnyilvánulnia a gyakorlatban…stb.) Ezek nagyon fontos, és sokszor szívbemarkoló kérdések.  Mégis nagyon gyakran annyit látunk magunkon, és magunk körül, hogy a nagy szavak, a szép sallangok, a gyönyörűen fogalmazott igehiretések elhangzanak, de semmi sem történik.
Szerinted ilyen az a  világ, ahol a keresztények hite tettekben nyilvánul meg?

„Ebből láthatjátok, hogy Ábrahám hite és tettei összhangban voltak. A hite azzal vált tökéletessé, amit a hite alapján tett” (Jakab 2, 22).

Emlékszel még, mikor az első szeretet arra késztetett, hogy mindenképp tegyél valamit, mondj valamit? Egyszerűen nem tudtál megülni a fenekeden. Mi történt? A hétköznapok bedaráltak? A keretek megfojtottak? Pedig, Jakab leveléből világosan kiderül, hogy hitünk tettekben történő megnyilvánulás nélkül semmi. És Ábrahám példájából látjuk, hogy a tettek által vált tökéletessé a hite. Micsoda mókuskerék! És milyen áldott dolog lehet, egy ilyen mókuskerékben lenni!

Oké, de mi lehet az első lépés, hogy a hited megnyilvánuljon? Ez a Te órád! Ne hagyd, hogy elvárások, keretek szabályozzák azt amit teszel. Azt, hogy hitedet milyen tettek kövesség Isten tudja neked elmondani. Szánd ezt az órát arra, hogy elolvasol néhány zsoltárt! Több szerzőtől, több stílus, egy valami közös: őszinte Isten keresés, önfeltárás!
Ideje, hogy megírd a saját zsoltárod! De most komolyan! Egy papír, ceruza és őszinteség!
Örömöd van, vagy bánatod; elkeseredett vagy vagy igazán lelkes… csak írd le NEKI! Szánd ezt az időt arra, hogy ezáltal erősíted a hitedet, és abból így őszinte, hiteles tettek valósulnak majd meg, amely tetszik az Istennek!
Készen állsz? Vágj bele!

Aki viszont megnézte magát a szabadság tökéletes törvényében, és kitart a megismert igazság mellett – vagyis nem felejti, hanem tettekre váltja amit látott, hallott és tanult – az mindenben áldott és boldog lesz (Jakab 1, 25).

szeretettel: Dávid

IMAKÉRÉS:

  • Egy egyetemista kér imatámogatást abban, hogy Isten emelje fel őt a mélységből, a megkötözöttségből, félelmekből és Istenre tudja bízni életének minden területét: vizsgák, munka, család, párkapcsolat. Imádkozzunk, hogy megismerje az Urat teljes valójában és fogadja el az Úr hívását.
  • Cantate Domino kórushétvégéjéért
  • 3 perc!!
Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle