firesz@firesz.sk

2013. május 12. – Szabadulás, de mitől?

Időpont:
2013. máj. 12.


Kedves Imádkozók!

Javasolt igerész: ApCsel 12,1–20 - Péter szabadulása a börtönből
Ha elolvassátok az igerészt, az derül ki belőle, hogy Péter úgy szabadult ki a fogságából, hogy közben igazából tudomása sem volt arról, hogy most őt Isten épp megszökteti a börtönből - álomnak hitte az egészet, mégis bízott az őrangyalban, akit Isten küldött hozzá.
Vajon Isten minket is ilyen könnyen meg tudna szabadítani a fogságainktól, amint azt Péterrel tette? A legegyszerűbb hétköznapi hibáinkat, kétségeinket, érzelmeinket, függőségeinket és bűneinket Isten ilyen egyszerűen el tudja tüntetni az életünkből és mindezt úgy, hogy mi igazából tudomást sem veszünk róla?
Ha Isten nagyon nagy változást szeretne hozni az életünkbe, akkor szerintem képes erre. De Ő mégis a kezünkbe adta a szabad akarat és döntés lehetőségét. Mi döntjük el mit szeretnénk az életünkkel, a bűneinkkel, kétségeinkkel. Ha úgy döntünk, igenis meg SZERETNÉNK a rossz dolgoktól SZABADULNI, a legjobb útja és módja ennek, ha a mi Urunkhoz fordulunk segítségért. Ő mindig segítőkész, meghallgat minket és VÁLASZOL. Egyetlen dolgunk az, hogy BÍZZUNK és HIGGYÜNK benne!
A héten gondolkozzunk el azon, hogy mik azok a dolgok, amik minket fogságban tartanak. Imádkozzunk azért, hogy ezektől Isten segítségével szabadulni tudjunk. Ha pedig tudsz olyanról, aki igenis elgondolkodott azon, hogy mi lehet a baj az ő életével, próbálj meg segíteni neki és imádkozz érte!
Kérlek ne felejtsétek el az imáitokba foglalni: a családotokat, barátaitokat, a nehézségekkel küzdőket, a vizsgázókért, a vizsgákra felkészülőkért, a keményen dolgozókért, a haragban levőkért, és azokért, akikről tudjátok, hogy szükségük van az imára!
Legyen áldott hetetek!
Bugyi Ildikó

3 perc:
 az élesztŐ végén elhangzott kérés alapján: szánjunk heti három percet az Ipolyságtól Nagykaposig húzódó területen élő emberekért. Mindazokra, akik szintén vágynak az élő Igére, élő közösségre, jóra vivő változásra maguk körül, nem csak pangásra és reménytelenségre. Azokra, akiknek az Úr szintén teljes életet szán, minden emberi nehézség, szociális és jogi helyzet ellenében. Legyen reménységük, hitük és szeretet, amely mindent legyőz.
Tegyük ki a gyapjút, imádkozzunk két éven keresztül heti három percet ezért a területért, ezekért az embereket és nagy hittel várjuk, lessük, örüljünk, mit fog az Úr elindítani! Mert számára semmi sem lehetetlen!
Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle