firesz@firesz.sk

2013. június 23. – Hideg vagy meleg

Időpont:
2013. jún. 23.


Hála Istennek csodálatos időnk van ezen a héten, olyan igazi nyári jó meleg. 🙂
Persze, ahogy hallom innen-onnan egyeseknek ez már túl meleg, túl sok. Amikor hidegebb idők voltak, akkor az volt a baj, hogy miért van ilyen hideg, most túlságosan süt a nap – akkor túl sok felhő volt...
Ha Isten nem ad, akkor nem értjük miért nem ad, ha túl sokat ad, akkor nem tudunk vele bánni..., ha egyedül vagyunk, legtöbbször társaságra vágyunk..., ha társaságban vagyunk, néha magányra vágyunk..., ha göndör a hajunk egyenest akarunk, ha egyenes akkor göndört szeretnénk (csak felhozva egy-két példát).
Visszakanyarodva a jó időhöz, mennyire csodálatos egy-egy napsugár, ahogy megcsillan a víz tükrén, végre lehet menni strandolni, kirándulni, vagy csak estig sétálni. A csodálatos naplementék, és éjjel az égbolt, amit most egészében láthatunk és ez csak abból, hogy kisütött a nap és jó időt kaptunk.

Vegyük észre életünkbe is a napot, hogy történt valami változás... amik még a múlt héten fenyegettek...  katasztrófa, veszély, rossz idő, ború Isten egy hét alatt napsütést, életet adott mindenbe.
Ez a mi életünkben sem lesz máshogy, ha észrevesszük és élvezzük. Most is van, aki a felhőket látja csak, mert már beleszokott a borúba, de mindenki tudta, hogy nem lesz mindig rossz idő. Vegyük észre, kisütött a nap.

  • Imádkozzunk azokért, akik nem látják a napot az életükben, hogy aztán  ragyogni tudjunk egymásnak.
  • Imádkozzunk  azért, hogy észre vegyünk Isten apró csodáit ajándékait, és hogy eltudjuk őket fogadni.
  • és persze az ifitalálkozóért, hogy mindenki vegye észre Isten hova szánta őt, és hogy mindent az Úr dicsőségére, és egymás szeretetére csináljunk.

É.Zsófi

u.i. akinek ez már tényleg túl meleg idő, jó hír jövő héttől lehűlést mondanak.
u.i.2  3PERC!!!

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle