firesz@firesz.sk

2013. június 16. – "Keresztyén karrierépítés/szeretetlenség"

Időpont:
2013. jún. 16.


Áldás, Békesség mindenkinek!

Két dolog van a szívemen mostanság! Amennyiben elfogadjátok tőlem az alábbi gondolatokat, ez lehetne a mostani imatémánk!

  1. "Keresztyén karrierépítés!" Feljebb! Feljebb! Feljebb! Hatalmas erőráfordítással és az időnk odaáldozásával (remélhetőleg tisztességtelen eszközökkel nem) munkálkodunk azon, hogy egyre feljebb és feljebb jussunk a saját életterünk ranglétráján! Ez önmagában nem bűn, de vajon az Úrral való kapcsolatunk terén is ilyen céltudatosak és kitartóak vagyunk? Vagy ez már másodlagos kérdéssé vált az életünkben? Miért akarok magas helyen lenni? Isten dicsőségére vagy önmagamért? Ne hamarkodjuk el a választ!
    "Neki (Jézusnak) növekednie kell, nekem pedig egyre kisebbé lennem" (Jn 3,36).
    "Amikor Jézus észrevette, hogy jönnek, és erőszakkal királlyá akarják tenni, visszavonult ismét a hegyre magában" (Jn 6,15).
  2. "Keresztyén szeretetlenség!" Állítólag az, hogy Isten a maga képmására alkotott bennünket azt jelenti, hogy viselkedésünkkel, jellemünkkel, szeretetünkkel mintegy bemutatjuk Isten jellemét, szeretetét ebben az istentelen világban! Én azt látom sokszor, hogy a keresztyének között szeretetlenség, irigység, erőfitogtatás és ki tudja még mi minden van! És én nem a ökumenizmusról beszélek, mert az nem az én asztalom, hanem arról, hogy ahelyett, hogy szeretnénk egymást, árgus szemmel figyeljük, hogy a másik mit csinál "rosszul" és aztán jól helyrerakjuk! Persze mindezt csakis keresztyéni kötelességből!
    "Az igazság iránti engedelmességben tisztítsátok meg életeteket képmutatás nélküli testvéri szeretetre a Lélek által, és egymást tiszta szívből, kitartóan szeressétek, mint akik nem romlandó, hanem romolhatatlan magból születtek újjá, Istennek élő és maradandó igéje által" (1Pt 1, 23–24).

Mindezt nem úgy írom, mint aki mindezektől menteset, biztos léptekkel hordozza a glóriáját a mindennapokban! Ezért az imák értem is szólhatnak! Isten áldásával: gyuri

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle