firesz@firesz.sk

2013. augusztus 18. – Milyen a kapcsolatod Istennel?

Időpont:
2013. aug. 18.


Kedves Imaharcosok!

Biztos van egy olyan közeli vagy távoli rokonod, barátod vagy a szerelmed, akit nagyon szeretsz és minden lehetőséget megragadsz, hogy a velük való kapcsolatot fenntartsd. Ismered már a másik gondolatait, mozdulatait és a reakcióit. Meglátod rajta, ha bánatos, vagy ha örül, egyszerűen ismered a lelkét és szereted, ahogy van. Megegyező és különböző gondolataitok vannak, de tudjátok, hogy összetartoztok.

Vajon Istennel milyen a kapcsolatunk? Ismerjük Őt igazán? Látjuk-e úgy Őt, mint a szenvedő Krisztust, aki meghalt értem? Látjuk Őt, mint a Királyok Királyát nagy hatalomban? Ő jön hozzánk először, aki  a velünk való kapcsolatot kezdeményezte.  "Úgy szerette Isten a világot, hogy az Ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hisz Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen" (Jn 3,16).
Tudjuk, hogy mit érez? Tudjuk, hogy mi fáj Neki és minek örül? Ismerjük a Lelkét? Vezet minket az Ő Lelke által és az Igéjén keresztül?  Tudjuk Őt dicsérni csak azért, Aki? Tudunk azért hálásak lenni, hogy ismerjük Őt és ennek örülni?
Tudjuk, hogy mit szeretne Tőlünk? Vagy  találunk magunknak szolgálatokat, amit úgy gondolunk, hogy azokat az Úr úgyis megáldja. De ha nem az Úrtól kihelyezett szolgálatban vagyunk, akkor azt nem nekünk szánta és nagyon hamar belefáradunk.
Pál amikor először találkozott Jézussal, leborult a földre és azt kérdezte: "Uram, mit akarsz, hogy cselekedjem?" (ApCsel 9,6)
Keressük az Ő akaratát, vagy a sajátunkat?
Ezek a kérdések jöttek föl bennem, ezért megosztom veletek. Boruljunk le az ÚR lábai elé és könyörögjünk Hozzá és ismerjük meg Őt, az Ő terveit, gondolatait, az Ő Lelkét...Ez egy nagyon izgalmas dolog. 🙂
Imádkozzunk:
  • Hogy legyen nyitott a szívünk az Úr válaszára, az Igéjére. Hogy adjon az Úr vágyat a szívünkbe, hogy minél jobban megismerjük Őt, az Ő hatalmát, nagyságát, igazságosságát, szeretetét, jóságát...
  • Ez az imaóra legyen Érte. Kérdezzük meg Istentől, hogy mit kell tennem? Mi az ami kedves Neki? Az biztos, ha őszinte és alázatos szívvel állunk Elé, Ő kijelenti magát. Ne féljünk, hanem bátran menjünk Hozzá.

"Vezess engem a te igazságodban és taníts engem, mert te vagy az én szabadító Istenem, mindennap várlak téged. ... Igazságban járatja az alázatosokat, és az ő útjára tanítja meg az alázatosokat..... Kicsoda az, a ki féli az Urat? Megmutatja annak az útat, a melyet válasszon" (Zsolt 25, 5.9).

Szeretettel, Emese

Imakérés:
  • Imádkozzunk a kemencei ifitábor áldásaiért, és napjaiért!

u.i. Elnézést kérünk a kimaradt hetekért, reménység szerint az elmaradt imaláncot jövő héten tartjuk meg. Sok áldást kívánunk. Szeretettel az imasarok szolgálói nevében Erzsébet

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle