firesz@firesz.sk

2013. április 28. – Mennyire szeret?

Időpont:
2013. ápr. 28.


Sziasztok!

Múlt hét folyamán részt vettem Nick Vujicic előadásán. Neki nincs keze, se lába, de személyisége, kitartása, szíve és hite, az van! Nem tudja megfogni a családjának a kezét, de nem is kell kéz ahhoz, hogy a szívüket tartsa. Ő mondta: „Nem tudhatod, hogy Isten a te nyomorúságodból mit tud kihozni! Egész addig, míg oda nem adod neki azokat.”
Mikor beszélt, teljesen elfelejtettem, hogy nincsenek végtagjai, csak őt láttam, és nem a nyomorát, mert ő igyekszik minden jóért hálát adni. Te miért vagy hálás?
Ha a világ azt mondja, hogy nem vagy elég jó, akkor kérdezd meg Istent, mit gondol rólad!

Mesélt egy történetet:

Indiában volt előadást tartani, s egyik nap szex-rabszolgáknak tartott előadást. Nem érezte magát rá méltónak, de Isten felhasználta őt. Aztán egy gyors ötlet hatására, elmentek a piroslámpás negyedbe. Négy bordélyház folyosóin beszélt a lányokkal, s a negyedikbe mikor beléptek, egy lányt találtak. Elkezdett neki beszélni Jézusról. Egyszer csak megjelent egy nő, megállította őt, s mondta, ha létezik Isten, akkor mutassa meg! (Ez a nő, egy csomó Istenhez imádkozott egy másik nőért, aki a hátsó szobában feküdt (már járni sem tudott). Nick elkezdett ezért a nőért imádkozni, s volt, hogy felszólította: „Jézus nevében gyógyulj meg!”, majd pár perc után mondták a fekvőnek, hogy álljon fel. A Nick melletti két srác segített
neki lábra állni, úgy tudott elcsoszogni a szoba másik felébe, ahol leült egy karosszékbe. Az első nő akkor is még kétkedve nézett, így Nick tovább imádkozott a betegért, majd a nő végül is felállt. Egyre gyorsabban sétált, majd ugrált, alig bírták leállítani. A felvigyázó nő ekkor elment a szobájába kirakott isteneknek köszönetet mondani. Ekkor leállították őt, és mondták, hogy ezt Jézus tette, nem az ő istenei (akikhez már 4 éve imádkozott gyógyulásért).
Mikor visszaértek a szállodába, akkor az egyik kísérő mondta, hogy a nő, akinek látták a gyógyulását, alapította az első bordélyházakat a városban, kb. 50 évvel azelőtt. Isten még őt is megmentette, őt is szereti!!! – Akkor minket, TÉGED mennyire szerethet!!!

Imádkozzunk azért, hogy mindenki átérezze Isten szeretetét, hogy megtaláljuk magunkban az értékeket, melyeket Isten dicsőségére tudunk felhasználni!

Szeretettel az Imasarok csapata nevében: Vince

 

IMAKÉRÉS:

Sziasztok!

Lenne egy sürgős kérésem. Az egyik osztálytársnőm/barátnőm apukáját vasárnap bevitték a komáromi kórházba, azzal, hogy annyira fájtak az izmai, hogy nem tudott már lábra állni. Azóta egyre romlik csak az állapota, tegnap óta már a családot sem engedték be hozzá, mert átvitték az intenzívre. Nem tudják az orvosok megállapítani, hogy mi a baja. Kérném az imáitokat a gyógyulásáért és a család kitartásáért!

Ági

 

3 perc: az élesztŐ végén elhangzott kérés alapján: szánjunk heti három percet az Ipolyságtól Nagykaposig húzódó területen élő emberekért. Mindazokra, akik szintén vágynak az élő Igére, élő közösségre, jóra vivő változásra maguk körül, nem csak pangásra és reménytelenségre. Azokra, akiknek az Úr szintén teljes életet szán, minden emberi nehézség, szociális és jogi helyzet ellenében. Legyen reménységük, hitük és szeretet, amely mindent legyőz.Tegyük ki a gyapjút, imádkozzunk két éven keresztül heti három percet ezért a területért, ezekért az embereket és nagy hittel várjuk, lessük, örüljünk, mit fog az Úr elindítani! Mert számára semmi sem lehetetlen!

 

Avatar

Imasarok

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle