2013. április 19. – Vasárnapi imaóra – Miért? :: Fiatal Reformátusok Szövetsége

2013. április 19. – Vasárnapi imaóra – Miért?

Időpont:
2013. április 21. 21.00, vas


Map Unavailable

Kedves Imádkozók!

Javasolt bibliai rész: Lukács 7,24–26 – amikor Jézus Keresztelő Jánosról beszél.

Miért mennek ki az emberek valakihez a pusztába? Te miért mennél ki? Volt ebben a Jánosban valami. Szerinted benned megvan ez a valami? Kérd az Istent, hogy töltse meg a lelkedet az Ő Lelkével. És ha lehet, minden nap kérd ezt. Ha lehet, legyünk olyan emberek, akik égnek, és akik másokat is lángra lobbantanak (ez egy imajavaslat).

Nekem kicsit elegem van abból, hogy körbe-körbe magyarázgatjuk a Bibliát, aztán meg semmi következménye a dolognak. Inkább szeretnék csak pár verset tudni, de annak legyen ereje. Szerintem János ideje nagy része azzal telt, hogy megvalósítja, amire indítja a Lélek. Én ilyen akarok lenni. Te is? Persze nem vagyok ilyen… és ebbe én szépen belenyugszok… ÁÁÁÁÁ

Javaslat: Gondoljuk át a múlt hetünket, és amiért kell, tartsunk bűnbánatot – azt vettem észre magamon, hogy minél „érettebb” hívő vagyok, annál nehezebben szedem rá magam a bűnbánatra. Mintha valaki azt suttogná a fülembe: most komolyan bűnbánatot akarsz tartani? Hisz te olyan tapasztalt keresztény ember vagy! Szolgálsz, bibliát olvasol, imádkozol. Most komolyan? Minek? Kinek? Meg jó ember is vagy…

Bűnbánat után kérj erőt a cselekedetekhez, konkrétan a jövő hétre. Javasolt témakörök: család, suli, munkahely, lelki testvérek, barátok. Figyeljünk egy kicsit, legyünk egészen konkrétak, ne siessünk! Halljuk meg mire indít a Lélek – nem baj, ha tovább tart az ima egy óránál!

Kelemen Sanyi

Imakérés:

  • Hétvégi nyelvvizsgájához kér imatámogatást egy kedves leányzó, és imádkozzunk érte, hogy kérdéseire, megnehezedett körülményei között az Úr adjon sok erőt neki, és kitartást és tanulmányaiban segítse őt!
  • Imádkozzunk az ifitalálkozó lecsengéséért is!

u.i. ne feledjük 3 PERC

Szeretettel, Erzsébet az imasarkasok nevében

Még senki nem szólt hozzá...