firesz@firesz.sk
Avatar

Édes Erzsébet

Koppanások

2023. január 22., vasárnap

Édes Erzsébet

Olvasási idő: kevesebb mint 2 perc

Kimentem sétálni.

Jólesett, hogy szemergett az eső. Tapasztalt kísérő módjára nagyon tapintatosan, nagyon diszkréten tette ezt. Érezhető volt, nem akarja, hogy miatta forduljak vissza. Csak a kabátomról visszhangzó halk koppanások árulták el őt, mert nem igen látszottam ki a gondolatokból.

Az első métereken csak addig jutottam, hogy lélegeztem. Lépésről lépésre. A sötét este már az első forduló után segített egyszerűsíteni a tereken, a dolgokon, amik mellett elhaladtam. Csak annyit mutatott az útból, amennyire épp szükségem volt. A halványan megvilágított aszfalton kívül kevés mozzanat kérte a figyelmem.

Azt éreztem, valahogy most csak a hangok érnek el. Az egyenletes kopogás, a vad kutyaugatás, a közelgő autó fröcsögő keréknyoma. Így aztán becsatlakoztam én is. Először csak suttogva, mintha rajtam kívül más nem hallaná. Aztán egyre hangosabban, mintha csak akkor hallaná meg.

Nem tudom, hogy a beszédben, vagy a léptekben merültem-e ki először. Elhallgattam és csak a szívem halk koppanása mondta ki: „Jólesne, ha most mellettem sétálnál…"

Pár pillanat múlva megálltak a lépteim. Nem a kimerüléstől. Inkább a választól, amit az esőcseppek egész úton 'morzejeleztek', de egészen addig nem volt hozzá kódom.

Hazáig beszélgettünk.

Már tudom, így kellett volna kezdenem…
Kimentünk sétálni.

 

eRZSé

Avatar

Édes Erzsébet

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle