firesz@firesz.sk
Duna Mente

Duna Mente

Az ország nyugati felén tevékenykedik, itt szervezi az alkalmait. Célközönségük a tini és a fiatal felnőtt korosztály.

Vezetőségi hírek 2022/I.

2022. május 30., hétfő

Duna Mente

Olvasási idő: kevesebb mint 2 perc

Hihetetlen gyorsasággal beindult a 2022-es év. Lássuk, mi újság a vezetőség háza táján az első negyedévében.

Idén továbbra is tartjuk a hétfői online megbeszéléseinket. Ezek inkább operatív jellegűek, gyors helyzetjelentésekkel. Annyi változást talán mégiscsak megemlítenék, hogy ebben az évben minden hónapban más vállalta a vezetőségik összehívását, vezetését és lebonyolítását. Ez többünknek egy érdekes és új tapasztalat. Igyekszünk így is fejlődni.

Januárban volt egy tréning, amin részt vett a vezetőség, az ellenőrző bizottság és a munkacsapatok vezetői (vagy egy általuk küldött személy). Ez a tréning Alistálon valósult meg és a kommunikációs illetve konfliktuskezelési technikánkat volt hivatott fejleszteni. Ennek kapcsán februárban is összeültünk véleményt cserélni.

A vezetőségiken olyan dolgok jöttek fel, mint:

  • Új munkacsapatvezető a HR-ben. Keressük a megfelelő személyt erre a pozícióra. Az eddig megszólítottak sajnos visszautasították a lehetőséget.
  • Variációk irodára. Mivel az irodánk bérleti díja eléggé megemelkedett, el kellett gondolkoznunk, merre tudunk lépni. Új irodahelyiségek merültek fel, és a saját ingatlan is szóba került. Konkrét eredmény még nem született az ügyben. Minden tanácsot, tippet, segítséget szívesen fogadunk!
  • Beindult a „legfiatalabb“ munkacsapat is, amely a tini alkalmakat hivatott egyben tartani. Szombaton meg is valósult az év első személyes TiniBátor alkalma Kulcsodon.
  • Anyagi és egyéb támogatás az Élesztőnek.
  • ENC (European Network of Communities) hozzárendelt/mellérendelt tagság a ZKSM-n keresztül
  • Bekapcsolódunk a Diakóniai Központ által szervezett adománygyűjtésbe az ukrajnai menekültek számára. A felajánlásokat az irodánkban is fogadjuk.

Szintén januárban kezdte meg külképviseleti szezonját elnökünk. A felvidéki református fiatalságot a Campfest tanácsadó csapatának (= 'poradný tím') első megbeszélésén képviselte. Februárban Gyarmati Timivel képviselték szervezetünket a ZKSM idei első országos közgyűlésén (= CSR = 'celoslovenská rada'). Múlt héten pedig Mályiban tanyázott (megbeszélt, ismertetett) a Kárpát-medencei ifjúsági vezetők egyeztető fórumán, ismertebb nevén Gekiben.
Ezekről a március 20-i közgyűlésen hallhattunk bővebben. Itt még elhangzott az elmúlt év anyagi beszámolója, illetve a 2022-es év pénzügyi terve. A munkacsapatok vezetői is beszámoltak az elmúlt időszakról. És nem utolsósorban az ellenőrző bizottság beszámolóját is hallhattuk.

Duna Mente

Duna Mente

Az ország nyugati felén tevékenykedik, itt szervezi az alkalmait. Célközönségük a tini és a fiatal felnőtt korosztály.

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle