firesz@firesz.sk
Duna Mente

Duna Mente

Az ország nyugati felén tevékenykedik, itt szervezi az alkalmait. Célközönségük a tini és a fiatal felnőtt korosztály.

Új(ra) alapok, avagy az IVK-n jártunk

2022. április 1., péntek

Duna Mente

Olvasási idő: kevesebb mint 3 perc

Március 18-án és 19-én Budapesten az Ifjúságépítők által szervezett IVK (Ifivezető képzés) eseményen vettünk részt. Ahol is mi ifivezetők kiszakadhattunk a hétköznapok rutinjából, hogy felfrissülhessünk, feltöltődhessünk, valamint lelkileg és szakmailag is növekedhessünk.

A hétvégére és a fő témára való hangolódást az ún. Sufni Talk nyitotta meg. Ezek a 15-20 perces előadások olyan kérdéseket boncolgattak, mint pl.: mi is a feladata egy ifivezetőnek, hogyan vonjuk be a szolgálatba a 18-23 év közötti korosztályt, vagy hogy egyáltalán milyen is egy ifi stratégia. A Műhely előadásokon szó esett a tanítványozás alapjairól, a világi fiatalok megszólításáról és bevonásáról, valamint az alkalmakra való készülésről is. A Kerekasztal beszélgetések párhuzamosan színesítették a programot és megpróbáltak választ keresni a résztvevők kérdéseire. A beszélgetéseken az előadók és az érdeklődők együtt ötletelhettek az ifik újraszervezésén, valamint az offline térbe való visszatérésről.

A szombati nap a korán érkezőknek már beszélgetéssel telt, ám ténylegesen megérkezni a délelőtti főelőadásra tudtunk. Aki szeretett volna, az a nap folyamán részt vehetett a szervezők által biztosított mentorprogramokon is. Választhattunk az egyéni, egyszemélyes mentorálás, ill. az új éves mentorprogram között. Ez utóbbi lehetőséget kínált a helyszíni, illetve az éves tematikus, online kiscsoportos fejlődéshez is, méghozzá egy éven keresztül.

A hétvége alatt lehetőség nyílt a csapatidőre, illetve az expóra is, ahol betekintést nyerhettünk egy-két magyarországi ifjúsági szervezet életébe, tájékoztatást kaphattunk a Csillagpontról, valamint találkozhattunk keresztény könyvekkel és a Csendesedőnek köszönhetően kézműves, egyedi ajándéktárgyakkal, használati eszközökkel is.

Mindkét estét egy-egy főelőadás zárt, amit dicsőítő énekek vezettek fel. A képzés alatt elmaradhatatlan volt az imaharc is.

Néhány vélemény a résztvevőktől:

Ahogy fejlődik körülöttünk a világ, úgy próbálunk mi is hozzá viszonyulni. Menők, trendik szeretnénk lenni, és sokszor ehhez a mércéhez akarjuk feltornázni a körülöttünk kialakított világot, szolgálati területünket, vagy akár a szervezetünket. Az teendők ellepnek bennünket és elfeledkezünk arról, amiről valójában az egész szól: a szolgálatról! Az IVK újra visszarántott minket a helyes vágányra, visszahelyezte a fókuszunkat azokra, akik felé szolgálunk. Ennek az öröme és Isten felénk áradó szeretete segít, hogy készen álljunk, amikor a rajtpisztoly eldördül…˝ Görög László

Kifejezetten jól esett most csupán résztvevőként jelen lenni egy keresztény konferencián. Az intenzív programokból jó volt látni, hogy az ifjúsággal foglalkozni mennyire sokrétű, mennyire változatos. Jó volt testközelből megtapasztalni, hogy nem vagyunk egyedül ebben a misszióban. A szervezés nagyon precíz, pontos volt. Le a kalappal.˝ Édes Erzsébet

A képzés egy új irányt, lehetőséget mutatott a szolgálatban!˝ Golha Matyi

Tartalmas. Felüdítő. Közösségépítő. Ilyen szavakkal tudnám jellemezni a hétvégét, ahol rengeteg támogatást (testi-lelki), eszközt kaptunk. Profin kivitelezett előadások arról, hogy hogyan szerettessük meg a Bibliát, vagy hogy hogyan vonjuk be a szülőket is a szolgálati életbe. Szuper volt, hogy újra találkozhattam más ifivezetőkkel is." Cseh Lali

Képezzük magunkat együtt legközelebb is!

Olláry Andy

Duna Mente

Duna Mente

Az ország nyugati felén tevékenykedik, itt szervezi az alkalmait. Célközönségük a tini és a fiatal felnőtt korosztály.

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle