firesz@firesz.sk
Duna Mente

Duna Mente

Az ország nyugati felén tevékenykedik, itt szervezi az alkalmait. Célközönségük a tini és a fiatal felnőtt korosztály.

Vezetőségi hírek 2021/II.

2021. augusztus 5., csütörtök

Duna Mente

Olvasási idő: kevesebb mint 3 perc

Az év második negyedében sem tétlenkedett a Firesz – Duna Mente vezetősége és munkatársi csapata. A vezetőség továbbra is hétfő esténként tartott online megbeszéléseket és havonta egyszer az irodában személyesen.

 

 

Áprilisban véget ért az Utazóktól utazóknak című sorozatunk. Reméljük, mindenki épülésére voltak ezek a kis videók. Közben elkezdődött a májusi Ifi est (online) szervezése, amire kevés jelentkező gyűlt össze, így sajnos elmaradt. Az öt regisztrált tinit viszont nem akartuk csak úgy elengedni. Ezért mindannyiukat megajándékoztuk egy új interaktív Bibliával.

Az egyik májusi vezetőségin Kelemen Sanyi volt a vendégünk, akivel a dicsőítő csapat helyzetét, és konkrétan az ő vezetői szerepét beszéltük át. Sanyi úgy döntött, hogy itt az ideje átadni a csapat vezetését valaki másnak. Ezzel a feladattal Szabó Ági lett megbízva. Ezúton is szeretnénk megköszönni Sanyinak a sokévi alázatos munkáját. A csapat aktív tagjaként továbbra is számítunk rá. Áginak pedig sok erőt és bölcsességet kívánunk új feladata ellátásához.

A májusi nagy vezetőségin az irodai munkatársakkal beszélgettünk a feladataikról, jövőképükről. Egyeztettük a szerepeket, feladatköröket is.

A Diakóniai osztály felkérésére becsatlakoztunk a Tartós szeretet elnevezésű élelmiszergyűjtésbe. Több üzletben is elhelyeztünk gyűjtőpontokat, majd az összegyűlt élelmiszert eljuttattuk a rászorulóknak, a Nádej - Reménység reszocializációs központba és a börtönmissziós családoknak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Május-júniusban figyelemmel kísértük a tinitábor szervezését, ami Istennek hála meg is valósulhatott július elején.

(A beszámoló megtalálható itt: https://firesz.sk/programok/tinitabor-2021/ )

A júniusra tervezett túra helyett egy TúrAlternatív elnevezésű esemény jött létre, aminek köszönhetően a túrázni vágyók három helyszínen is teljesíthették a kincskereséssel egybekötött túrát.

Lezajlott egy 40 napos böjt- és imalánc a szervezetünkért.  A vezetőségben hisszük, hogy ennek gyümölcseit hamarosan érzékelni és látni fogjuk. Továbbra is azon munkálkodunk, hogy jó alapokkal lépjünk tovább.

Ezúton is köszönünk minden támogatást!

„Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert az az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra.” (1Thessz 5:16-18)

 

Duna Mente

Duna Mente

Az ország nyugati felén tevékenykedik, itt szervezi az alkalmait. Célközönségük a tini és a fiatal felnőtt korosztály.

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle