firesz@firesz.sk

Nincs helye a félelemnek!

2021. május 5., szerda

Andy

Olvasási idő: kevesebb mint 2 perc


Mielőtt megadnád magad a csüggedésnek, vagy a kétségbeesésnek, állj meg, imádkozz és küzdj tovább!

  A hit nem lehet görcsös. A félelem görcse és az izmok görcse lefokozza a győzelem és a növekedés esélyét.
Mi a te legnagyobb félelmed? A szégyen? A hibáktól való félelem? Az önmagadban való kételkedés? A visszautasítás? A be nem illeszkedéstől való félelem? A vírustól való félelem? Félsz odamenni egy hajléktalanhoz?

Félek, hogy megfulladok a maszk alatt.
Félek, hogy a világ összes baja rám szakad.
Félek, hogy egyedül maradok a sötétben.
Félek, hogy elveszek az öregség ködében.
Félek mások véleményétől, s az elutasítástól.
Félek szívem ordításától.
Félek kockáztatni, ám veszíteni is.
Félek ismeretlen helyekre menni.
Félek lelkemnek kérdéseket feltenni.
Félek Isten kezében megpihenni.

                                    
(részlet I. Olláry Andrea 2021)

A félelmek – legalábbis a többségük – visszafogják az Istentől kapott képességeinket, lehetetlenné teszik, hogy valóra váltsuk az álmainkat és Isten akaratát. A gonosz az összes félelmet felhasználja arra, hogy megfosszon az örömtől. Ő tudja, hogy mi tesz minket örömtelivé, ezért alkot egy félelmet ezzel szemben. Isten igéje orvosság, ami az aggodalmadat gyógyítja.
,,Mert nem a félelemnek a lelkét kaptátok, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét!˝ (2Tim 1:7) A félelem az ördög lelke és szelleme, amit ki kell űzni! Ha viszont a hit előtt nyitjuk meg az életünket, akkor Istennek a Lelke, a Szentlélek fog beköltözni az életünkbe! Le kell vennünk magunkról a félelem bilincsét.

Isten át tud vinni olyan helyzeteken, melyekről azt gondolod, hogy nem éled túl, vagy amelyekről úgy érzed, örökre bennük ragadsz. Tudtad, hogy ezek a helyzetek nem véglegesek? Ahelyett, hogy félelemben élnél, hidd el azt, amit Isten mond az Ézsaiás 41:10-ben: ,,Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítlek, meg is segítlek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak.˝
Életed minden egyes szakaszában valami fontos történik. Isten ma bemutathat valakinek, aki fontos szerepet fog játszani az életedben mondjuk húsz vagy harminc év múlva. Ha nagyon sietsz, vagy ha félsz, talán nem állsz meg elég időre ahhoz, hogy kapcsolatot alakíts ki vele. Gondolj csak bele, mekkora veszteség lenne ez! Az élet minden fejezete és időszaka valami gyümölcsöt tartogat, csak észre kell venned, de ehhez el kell hagynod a félelem bilincsét.

(AY)

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle