firesz@firesz.sk
Duna Mente

Duna Mente

Az ország nyugati felén tevékenykedik, itt szervezi az alkalmait. Célközönségük a tini és a fiatal felnőtt korosztály.

Vezetőségi hírek 2021/I.

2021. április 7., szerda

Duna Mente

Olvasási idő: kevesebb mint 3 perc

2021 januárjában az évkezdő istentiszteleten fogadalmat tett a Firesz – Duna Mente új vezetősége, illetve színre lépett az új ellenőrző bizottság (EB) is. Hogy kik is vagyunk, elolvashatjátok itt: https://firesz.sk/dunamente/vezetoseg-munkatarsak/ .

Már a kezdetektől tudtuk, hogy rengeteg a munka, ezért meg is egyeztünk, hogy heti rendszereséggel tartunk megbeszéléseket. Így alakult, hogy hétfő estéinkre állandó program lett a vezetőségi Zoom. Ezenkívül abban is megegyeztünk, hogy havonta legalább egyszer hosszabb időt is szánunk erre a szolgálatra, vagyis egy szombati vagy vasárnapi napot.

A jó és helyes kommunikáció az alapja minden csapatmunkának, együttműködésnek. Ezért egyik első lépésünk az volt, hogy a Twist nevű alkalmazást jelöltük meg elsődleges kommunikációs csatornánknak a munkatársak között. Már régebb óta jelen volt ez az alkalmazás szervezetünk életében, de most már tudatosabban használjuk. ☺

A nyilvánosságról sem feledkeztünk meg. Továbbra is fel lehet iratkozni hírlevelünkre, jelen vagyunk Facebookon, Instagramon, YouTube-on és a vezetőség konkrétan negyedévente fog jelentkezni egy ilyen összefoglalóval.

A második égető témánk a szervezet anyagi helyzete volt, aminek stabilizálására egy stratégiai terven dolgozunk. Kezdetnek a vezetőség minden tagja elköteleződött amellett, hogy személyes kapcsolatokon keresztül keres támogatókat. Ennek már látszódnak is első gyümölcsei.

Ezúton is szeretnénk megköszönni mindennemű támogatást! Istené a dicsőség!

Továbbá arra jutottunk, hogy szeretnénk, ha a 2021-es esztendő a lassítás és megérkezés éve lenne számunkra. Legalábbis az első harmada. Hosszú évek elkötelezett és tempós szolgálata után szeretnénk lassítani és valóban megérkezni Istenhez, egymáshoz és önmagunkhoz.

A koronavírus miatti korlátozásokkal számolva április végéig online jelenlétet tartunk fenn. Ebben az időszakban azonban találkoztunk a munkacsapatokkal, amelyek a szervezetünk vázát képezik. Minden munkacsapatnak megvan a maga feladatköre, amivel segíti a szervezet működését, alkalmak szervezését. Képviselőiket meghívtuk a januári vezetőségi gyűlésre, az ottani beszélgetések átgondolása után februárban újra találkoztunk, és a márciusi munkatársin már bemutathattuk az eredményt, amely egy szervezési módszer. A zökkenőmentes kommunikáció biztosítása érdekében a vezetőség minden tagja személyesen felel egy-egy munkacsapatért (elmondható, hogy annak aktív tagja is).

Volt alkalmunk az EB-vel is beszélgetni. Elsősorban az ő feladataikról esett szó, tisztáztuk, mit várunk egymástól. Másrészt a választási rend kidolgozásában vállaltak szerepet, aminek jelenlegi állapota bemutatásra került a tavaszi munkatársi hétvégén. A munka tovább folytatódik.

Eközben online lelki tartalmakat készítünk a tiniknek, és a mentorképzés is beindult.

Májustól nagyon szeretnénk visszatérni a személyes találkozókhoz. Meglátjuk, mit hoz az aktuális helyzet. De készülünk több tinialkalomra is, és nagy reménység él bennünk, hogy a nyárra tinitábort tudunk szervezni. Az év hátralevő részében is nagy hangsúlyt szeretnénk fektetni az elmélyülésre, a közösség építésére.

Záhorszky Zsuzsa

Duna Mente

Duna Mente

Az ország nyugati felén tevékenykedik, itt szervezi az alkalmait. Célközönségük a tini és a fiatal felnőtt korosztály.

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle