firesz@firesz.sk

Isten ajándéka

2021. január 18., hétfő

Andy

Olvasási idő: kevesebb mint 2 perc

(részlet)

Rengeteg ember fél, szorong és aggódik. A bizonytalanság bekúszott volna mindannyiunk életébe? Elfeledkeztünk volna Isten ajándékairól?

Isten  azt ígéri, hogy minden szükségünket betölti (nem azt, hogy minden mohóságunkat). Természetesen különbség van aközött, hogy időnként mire vágyunk, és mire van valójában szükségünk. Még jó, hogy Isten tudja, hogy mi is a kettő közti különbség.

Tisztázzunk valamit: Istennek részletesen kidolgozott terve van veled. Igen, veled is kedves olvasó! Különleges terve van, amit lépésről lépésre fel fog fedni előtted. Személyes terveket és ígéreteket készít neked. Lehet, hogy ez egy lassabb, hömpölygő folyamat lesz. Lesznek napok, amikor úgy érzed, egyáltalán nem haladsz, vagy még rosszabb – visszafelé lépkedsz.
Mindenkinek vannak ilyen napjai.

,,Nem késlekedik az Úr az ígérettel, amint egyesek gondolják, hanem türelmes hozzátok, mert nem azt akarja, hogy némelyek elvesszenek, hanem azt, hogy mindenki megtérjen.˝(2Pt.3,9)

 Isten ígéreteket tévő és megtartó Isten! Mindez túl jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen? Lehet... Azonban, ha a Biblia mondja, akkor elhiheted! Isten nem a két szép szemedért cselekszik, hanem azért, mert tényleg szeret. Az Úr ígéretei építőek, áldást hordoznak és olyan tiszták, mint egy hegyikristály.  

Tudtad, hogy Istennek több, mint 7000 ígérete van számodra? (Erre épp a minap hívta fel a figyelmemet az egyik lelkész barátom) Ha azonban nem ismered ezeket az ígéreteket, akkor nem hivatkozhatsz rájuk.

Összeszegyűjtöttem néhányat:

Bajok esetén
,,Sok baja van az igaznak, de valamennyiből kimenti az Úr. Megőrzi minden csontját, egy sem töretik meg azokból.˝(Zsolt. 34, 20-21)

Társra várva
,,És monda az Úr Isten: Nem jó az embernek egyedül lenni; szerzek néki segítő társat, hozzá illőt.˝( 1Móz. 2, 18)

Egészségügyi problémáknál
,,Bűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy miután meghaltunk a bűnöknek, az igazságnak éljünk: az ő sebei által gyógyultatok meg!˝(1Pt. 2, 24)

Nem lesz többé bánat, fájdalom és halál
,,...letöröl minden könnyet a szemükről, és nem lesz többé halál, sem kesergés, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé. A korábbi dolgok elmúltak.˝(Jel.21,4)

Az örök élet
„Mert Isten annyira szerette a világot, hogy az ő egyetlen Fiát adta, hogy bárki hisz benne, az el ne pusztuljon, hanem örök élete legyen.˝(János 3, 16)

Vedd komolyan Isten ígéreteit! Kész vagy bízni benne?

(AY)

folyt. köv. Hogyan kell birtokba vennünk Isten ígéreteit?

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle