firesz@firesz.sk
Duna Mente

Duna Mente

Az ország nyugati felén tevékenykedik, itt szervezi az alkalmait. Célközönségük a tini és a fiatal felnőtt korosztály.

Nyárzáró TiniBátor találkozó

2020. szeptember 1., kedd

Duna Mente

Olvasási idő: kevesebb mint 2 perc

A TiniBátor nem mindennapi alkalom.

Nem pusztán abból a szempontból, hogy a statisztika szerint az év hány napján tudunk eljutni egy fiatal hívőket tömörítő alkalomra, hanem hogy ITT mennyire egy más közegben éljük meg az eltöltött időt.

Olyan ez, mint a dús vadon sűrűjét áttörve egy fényes tisztáshoz érni, ahol a dombokon lesikló hűvös szellő csapdossa az arcunkat, miközben szemünk a széltől hullámzó kalászokat pásztázza.

A TiniBátor második fejezete pont ilyen élményt rejtett az ifjú keresők számára.

Délelőtt ez a szellő nemcsak a dicsőítők énekét hordozta, kiegészítve a magában is dicséretes zenei játékkal, amit az erre szánt csapat nyújtott, hanem azt az igei tartalmat is, amitől a háta borsókázni kezd annak, akinek áll a füle a hallásra. Édes János és felesége Tünde pedig ezt hozták el nekünk a Simon/Péter anekdotákban, Mária és Márta konfliktus megoldásában.

Az üzenet egyszerű. Az összhangot Istennel nem a személyes tökéletességgel szerezzük meg, de nem is azzal, hogy mennyi eredményt mutatunk fel, hogy jóságunk látható legyen.

A sorrend ugyanis fordított. A keresztyén összhangja Istennel hozza meg a vágyat, hogy tökéletesedésbe kezdjen, és hogy szolgáljon, munkát végezzen Őérte. Az összhang abból fakad, hogy szeretjük Istent, megbízunk benne, valamint bármilyen körülmény ellenére valljuk, hogy az Ő útja a mi utunk (0-24).

Délután különböző szemináriumokra iratkoztunk fel. Az olyan témák, mint önmagunk megismerése, a test és lélek kapcsolata, fittség, kommunikáció Istennel tartoztak a fő építőelemek közé. Tartalmas beszélgetések, tapasztalatok átadása, nyitott ismerkedés, játékok számomra mindenképp a kalászok lobogásához hasonlíthatóak, ahol mindenki egy-egy szálként örömmel lobog a közösségben. De a szervezők még ezeket is képes voltak színezni választható programokkal, szerepjátszással, kreatív sarokkal és elmélyüléssel.

Áldás, hogy a csapatommal együtt eljuthattam Hozzátok! Köszönöm Firesz!

Deák Richárd

Képek: https://firesz.sk/programok/tinibator-2020/

Duna Mente

Duna Mente

Az ország nyugati felén tevékenykedik, itt szervezi az alkalmait. Célközönségük a tini és a fiatal felnőtt korosztály.

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle