firesz@firesz.sk

A létra: Első fok (II.rész)

2020. április 6., hétfő

Andy

Olvasási idő: kevesebb mint 3 perc

Éles fájdalom. Csúnya seb felfedezése. Otthoni elsősegély doboz elő. Kis kotorás után macis sebtapasz megtalálása. Ragadós fóliák nehézkes eltávolítása. Macik dülöngélve táncolnak az egyre jobban fájó seben...

Isten nem fog sebtapaszt ragasztani egy elfertőződött sebre; ragaszkodik ahhoz, hogy előbb felnyissa, kitisztítsa belőle a gennyet, és időt hagyjon a gyógyulásra. Az igazi gyógyulás csak akkor kezdődik el, ha engeded, hogy Isten átvegye az irányítás...

,,Miért velem történt, Uram? Miért vetted el tőlem? Ó, Istenem. Tudnom kell, miért!˝

Haragudtál már Istenre?

Mindenki kért  már olyasmit Istentől, ami később nem úgy alakult, ahogy azt szerette volna...
Ilyenkor könnyen elbizonytalanodunk, eltávolodunk Tőle, s meginog a vele való kapcsolatunk. Vajon meg se hallotta, amit kértünk, vagy nemmel válaszolt volna? Annyi biztos, hogy feltámad bennünk a harag Isten döntéseivel kapcsolatban.

Nagyon fontos, hogy közöljük Istennel ezeket az érzéseinket. Kiáltsunk hozzá, ne tagadjuk fájdalmunkat, mondjuk el, ha dühösek vagyunk Rá, valljuk be a haragunkat, és kérjük tőle a gyógyulást.

...Akkor éjjel, mikor teljesen őszinte voltam Istenhez, történt valami, ami nagyon meglepett: Isten jelentkezett! Egy ideje nem hallottam Őt. De most igen! Nem tudom mással érzékeltetni, olyan volt, mint mikor egy anya odaszalad síró gyermekéhez – úgy szaladt Isten hozzám, az Ő gyermekéhez. Nem láttam, nem tudtam megtapintani, de tudtam, hogy ott van velem. Megnyugtatott. Újra tudatosítottam, hogy Isten tanít ezzel a helyzettel, amiben vagyok,  hogy Isten megérti a gyengeségeimet, az érzelmeimet, és elég erős ahhoz, hogy kezelje is őket.
Ha haragszol valamiért Istenre, mondd meg Neki. Tárd ki előtte a szívedet. Mondd el azt is, hogy bár nem érted, miért kellett ennek így alakulnia, bízol Benne.

,,Hagyd Istenre minden aggodalmadat és gondodat, mert Ő mindig gondol rád, és törődik mindennel, ami téged érint."
(1Péter 5:7).
Ha azt hiszed, hogy a múltad és a szerzett sebek kizárják a továbblépés lehetőségét, akkor nem érted Isten kegyelmét. Ő mindig többet kínál, számodra ma, mint amennyit tegnap elvesztettél! Rajta, lépj fel az első lépcsőfokra, ami Isten kegyelmét kínálja neked. Engedd, hogy elborítson a szeretetével és szabadabbá tegye a lelkedet! Engedd el! Engedd el a bűntudatot, a fájdalmadat, a múltad kísérteteit! Bánd meg a bűneidet! Tudtad, hogy a bűnbánat nem csupán sajnálkozás? Ez egy döntés. Egy 180 fokos fordulat. Ha nem tudod, hogy hogyan bánd meg a bűneidet, akkor olvasd el Dávid szavait : Zsoltárok 51: 3-14.  Ez az imágság megváltoztatta Dávid életét is, s a tiédet is meg fogja változtatni, ha komolyan gondolod.

Bánd meg!Irány a második fok!

folyt. köv.: A létra: Második fok

 

(AY)

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle