firesz@firesz.sk
Duna Mente

Duna Mente

Az ország nyugati felén tevékenykedik, itt szervezi az alkalmait. Célközönségük a tini és a fiatal felnőtt korosztály.

Márciusi vezetőségi

2019. április 8., hétfő

Duna Mente

Olvasási idő: kevesebb mint 4 perc

Jelenlévők: Édes János, Gaál Zoltán, Szabó Andris, Chrén Veronika, Tóth Veronika, Gyurcsis Júlia

Túlvagyunk egy újabb vezetőségi gyűlésen, amelyre március 31-én került sor Farkasdon. Mielőtt belevágnék a beszámolóba, hogy mivel is töltöttük az időt, engedjétek meg, hogy megosszak Veletek pár gondolatot, amit már lehet egyszer olvastatok:

Tavaszodik. A fagyok után már a gyengéd napsugarak simogatják az arcunkat. Az eső itt-ott feláztatja a földet. A gazdák már a földeken vagy a kertben végzik a teendőiket. Készítik a földet és a lehető legöbbet teszik, hogy a termés életerős legyen és bőséges. Ahhoz, hogy Firesz – Duna Mente életében is bőséges és életerős termés teremjen, szükség van a gazdákra, munkásokra, hogy felássuk a földet, megöntözzük, megadjuk a szükséges tápanyagot, elvessük a magot és gondozzuk.

Ezekkel a sorokkal biztattam a többieket még a munkatársi előtt és azóta is ezek a gondolatok járnak a fejemben, nem tudom, miért. Talán azért, mert tényleg tavaszodik, kint is és bent is, mármint a Firesz – Duna Mentében. Én ezt érzem, ezt látom és kimondottan örülök neki. Mivel így szóba került a munkatársi, felfedném, hogy ez volt a megbeszélésünk első pontja. Általában minden alkalom után megpróbálunk egy pici kiértékelést tartani, így mindenki elmondta a véleményét a munkatársi hétvégéről. Összességében, ha rövid akarok lenni, akkor a munkatársi erősségei: kiegyensúlyozott és lelkileg megerősítő volt, olajozottabban működtek a dolgok, a munkacsoportoknak volt terük és idejük, hogy együtt dolgozzanak és ismerkedjenek a helyzettel, a dicsőítés is szabadabb volt, ebben is léptünk előre. Gyengeségei: voltak a szervezésnél hiányosságok. Lehetőségei: jó lenne, ha továbbra is tudnánk teret és időt adni a csapatoknak, hogy együtt dolgozzanak. Fontosnak tartjuk, hogy tudjuk követni, ki mivel foglalkozik éppen, miben haladt előre, ezért felmerült, hogy kitaláljunk esetleg valami belső kommunikációs formát a csapatoknak, ezt oldani fogjuk a közeljövőben. Munkatársi óta izgatottan várjuk egy új projektünk előrehaladását, amely a „Forró csoki velem“ cím alatt fut, ezzel a témával kapcsolatban is megvitattuk a kérdéseinket, és most már várjuk, hogy befusson a projekt. 🙂

A megbeszélés következő pontjához tartozott az irodai alkalmazottak munkaideje és fizetése. Később Bugyi Ágnes telefonon csatlakozott és ismertette velünk az elkészített táblázatot, amely magába foglalja az irodai alkalmazottak szabadságtervezését, és hogy milyen feladatokat oldottak, mennyit foglalkoztak vele. Ez nagy segítség lesz, mivel mi, akik nem vagyunk napi szinten az irodában, láthatjuk, hogy mi az, ami a háttérben folyik. Ha már szóba került az iroda, mint azt tudjátok, új irodahelyiségünk lesz, juhejj! Azt is tudjuk, milyen fontos szerepe van az irodának, egy alapnak számít, elvégre sok minden onnan indul ki, ott alapozódik. Pici félelemként könyvelődött bennünk el, hogy be kell bútoroznunk az új irodát és a mostanit pedig „kifényezve“ elhagyni. Az iroda költöztetése április 27-én fog zajlani. Hittel megyünk előre!

Továbbá egy rövidebb ponthoz érkeztünk: egy szervezet felől jött a kérés, hogy nem lenne-e kedvünk együttműködni velük, erről a szervezetről bővebben itt olvashattok: https://pochodzazivot.sk. Természetesen bővebb infót kaptok majd e-mail formájában is, de ha személyesen nem fogsz tudni ott lenni, becsatlakozhatsz az imaláncba. 🙂

Egy pár gondolat arról, hogyan készül a farkasdi csapat az Exodusra. A csapat 15 lelkes fiatalból áll, minden vasárnap megejtenek egy találkozót, amelyen egy munkafüzet segítségével próbálnak felkészülni és növekedni lelkiekben. Elhangzott egy fontos kérdés az első ilyen megbeszélésen „Mit jelent számodra ez az út? Fejezd ki egy gondolattal, szóval!“ Így hangzottak el a válaszok a fiataloktól: az ígéretek beteljesedése.... elhívás... lelki növekedés... segítőkészség, törődés... kaland... különböző emberek, más-más ajándékokkal, közös cél érdekében... Mert Krisztus illeszti és kapcsolja össze a test különböző részeit, amelyek mind a saját feladatukat végzik, és segítik egymást. Így az egész „Test“ arányosan növekedik és fejlődik az isteni szeretet által. (Ef 4,16)

A megbeszélés végére egy utolsó rövid pontot boncolgattunk, vagy inkább mondható egy új kezdeményezésnek. A következő vezetőségiken valaki mindig felkészül egy adott témából, ami éppen foglalkoztatja, és egy bizonyos időkeretben ezzel indítjuk majd a gyűléseinket.

Lesz egy Skype megbeszélésünk április 11-én, a következő személyes találkozónk pedig április 28-án lesz, remélhetőleg az új irodában. 🙂

Tóth Veroni

Duna Mente

Duna Mente

Az ország nyugati felén tevékenykedik, itt szervezi az alkalmait. Célközönségük a tini és a fiatal felnőtt korosztály.

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle