firesz@firesz.sk
Duna Mente

Duna Mente

Az ország nyugati felén tevékenykedik, itt szervezi az alkalmait. Célközönségük a tini és a fiatal felnőtt korosztály.

Októberi vezetőségi

2018. november 20., kedd

Duna Mente

Olvasási idő: kevesebb mint 2 perc

Jelenlévők: Édes János, Gaál Zoltán, Szabó Andris, Chrén Veronika, Tóth Veronika, Gyurcsis Júlia, Fekete Vince, Szabó Eszter, Szabó Ági

Telnek a napok, hetek, hónapok... De nem csak úgy a semmivel, hanem munkálatokkal. Így mi is (meg egy-két vendég 🙂 ), október 28-án, vasárnap, ezúttal Nagymegyeren, összegyűltünk egy újabb megbeszélésre.

Egy finom ebéddel indítottunk (mert ugye teli pocakkal jobban megy a munka), s közben hallgattuk egymás beszámolóit a napjainkról, mivel telnek, hogy vagyunk. Mielőtt belevágtunk a  közepébe, tartottunk egy imaközösséget is.

A gyűlésünk következő pontja egy visszaemlékező volt az őszi munkatársi hétvégére, hogy mi hogyan éltük meg, mi az ami jó volt és mi az, amit esetleg a jövőben másképpen kéne csinálnunk. Illetve a munkatársin létrejött csoportok állapotának felmérése, tisztázása, ki hol tart a feladatokkal, ill. feladatkörök tisztázása. Szóba került a felelősség is, hogy mit jelent az számunkra, erről is elmélkedtünk. Továbbá Gy. Júlia, beszámolt róla, hogy a ZKSM meghívta, ill. beszavazta az elnökségbe, amihez gratulálunk! Majd bátorított már sokadjára minket is, hogy csatlakozzunk a ZKSM által megszervezett találkozókra is.

Utána egy kényesebb téma került megvitatásra, a 2018-as őszi tinihétvége, amellyel kapcsolatban most úgy döntöttünk, hogy elmarad. De én azt mondom, hogy ne csüggedjünk! Azt hiszem, ez is egy tanulság volt számunkra, Sz. Esztit idézve: "Próbáljuk meg a 100% munkánkra kérni a Szentlélek áldását, és időben kell kicsi dolgokra figyelni, hogy működjenek a dolgok."  Felmerült ötletként, hogy decemberben vagy a közeljövőben szervezhetnénk ifitalálkozót is.

"Elfáradnak az ifjak és meglankadnak, megtántorodnak a legkülönbek is; De a kik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a saskeselyűk, futnak és nem lankadnak meg, járnak és nem fáradnak el!"    ( Ézs 40:30-31)

 

A következő vezetőségi ülés időpontja: november 25. (vasárnap), Komárom. Várunk sok szeretettel minden kedves csatlakozni vágyót! 🙂

Duna Mente

Duna Mente

Az ország nyugati felén tevékenykedik, itt szervezi az alkalmait. Célközönségük a tini és a fiatal felnőtt korosztály.

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle