firesz@firesz.sk

ÜditŐ gyerektábor 2017, Pácin

2017. augusztus 5., szombat

fix

Olvasási idő: kevesebb mint 4 perc

Lelki ÜdítŐ a nyári forróságban

 

 

 

 

  1. július 17-e és 21-e között újra a pácini Tóparti nyaralóban tartottuk a Firesz ÜdítŐ-nek nevezett gyerektáborát.

A mindennapi tevékenységet szoros időkeretbe helyeztük, hogy minél több és gazdagabb élményhez juttassuk a gyerekeket. A reggelek – a munkatársi áhítat után – tornával kezdődtek. Aztán a jóízű reggelik megadták a kezdő energiát. Az ebéd és a vacsora mindig meleg étel volt, az uzsonnára pedig hűsítő jégkrém és péksüti került az éhes bendőkbe.

A hét folyamán Ábrahám történetében mélyültünk el. Délelőtt a gyerekek érdekes előadások keretében ismerkedhettek meg Ábrahámmal és feleségével, Sárával. Végigkísérhették várakozásukat. Láthatták, hogy Isten miként teljesítette be nekik tett ígéretét. A várva várt utód, Izsák születéséig. A történetből számunkra most az volt hangsúlyos, hogy mindannyian a kegyelmes Isten kezében vagyunk.

Az igei történetek mellet az érdekes játékok, a szórakoztató vetélkedők és izgalmas versengések most is derűssé varázsoltak minden percet. Az egész heti erős napsütés miatt a gyerekeknek különösen tetszett, hogy a nyaraló melletti Karcsában kipróbálhatták a csónakázást.

Közben forgószínpadszerűen a lányok muffint készítettek, a fiúk pedig az autószerelés egyszerűbb részleteivel ismerkedtek meg. A kövesdi vadásztársaság néhány tagja pedig érdekes és látványos előadást tartott. Mivel a magyar történelemmel minden éven foglalkozunk, most a közeli Borsiban született II. Rákóczi Ferenc életébe tekintettünk be. A hét közepén megrendeztük a szokásos tábori olimpiát is, melyen a csapatok ügyességi játékokban mérhették össze erejüket.

Az esténként rakott tábortűz igazi tábori hangulatot teremtett. A mozgalmas napok végén, a kiscsoportos tevékenységek után jó volt átélni, hogy ismét együtt vagyunk. A lelkesedés – és talán az egymás iránti szeretet – újra egy nagy közösséggé kapcsolt össze minket. A tűz köré gyűlve közösen énekeltük az ismert és új dalokat. Majd a csapatok kvízben mérhették le a forgószínpad programjain megszerzett tudásukat. A gondolkodtató fejtörők néha a nagyobbak ismereteit is komoly kihívás elé állították.

A gyerekek a vezetőkkel a táboron kívül egy kisebb túrán vettek részt. A pácini Mágóchy-kastélyt látogatták meg, és tettek egy nagy sétát a kastély parkjában. Szabadidejükben az ügyes kezű gyerekek apró ajándéktárgyakat és képeslapokat készítettek. De sportolásra és szabadtéri játékokra is volt mindennap lehetőség.

A napok gyorsan teltek, a színes programok alatt szinte elvesztettük az időérzékünket. A kellemesen töltött hét igazi közösséget teremtett, a tartalmas és tanulságos igei történet mellett a sok program remek kikapcsolódást nyújtott a gyermekeknek.

Végül, hadd emeljek ki egy igét a heti történetünkből. „Megáldalak (...) és áldás leszel" (1 Móz 12,2) – mondja az Úr Ábrahámnak. Adhat-e Isten nagyobb áldást választzottjának, mintha az illetőt magát is áldássá teszi mások számára. Azok számára, akik ismerik, akik körülötte vannak. Mert Isten emberének egész élete, minden törekvése, reménysége, de nehézségei, sőt szenvedése is áldott gyümölcsöket terem embertársai javára.

 

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle