Munkatársi nap Örösben – Fiatal Reformátusok Szövetsége

Munkatársi nap Örösben

Munkatársi nap Örösben

2017. március 18-án a Firesz Abaúj-Zempléni Területi Egységének tagjai megtartották idei első munkatársi napjukat Örösben. A délutánba nyúló összejövetelen újra találkoztunk barátainkkal és új arcokkal is. Mint Firesz- illetve jövendőbeli Firesz tagok gyűltünk össze, hogy megtervezzük az előttünk álló szolgálatokat, és hogy megalakuljon az Abaúj-Zempléni Terület 5 tagból álló vezetősége. Jókedvünket ezúttal sem hagytuk otthon, az alkalmat ismerkedős és kommunikációs játékokkal és beszélgetéssel kezdtük. A beszélgetés által feltártuk azokat a pozitívumokat és negatívumokat, amelyek által fejlődni és fejleszteni tudunk az ifjúsági munkában. A folytatásban Langschadl István áhítatából meríthettünk lelki táplálékot az előttünk álló feladatokhoz (azok megtervezéséhez). Ezt követte a közgyűlés, melyen Kiss Miklós elnök ismertette a Firesz céljait, és egyéb információkat. Sor került a vezetőségi tagok megválasztására. A megválasztott területi vezetők: Hires Katalin, Hozák Viktor, Járosi Sztella, Kiss Miklós, Orémus Péter.

Szeretnénk, ha szolgálatunk Jézus-központú ifjúsági szolgálat lenne, melynek fontos elemei, hogy:

– Atyánk iránti engedelmességünkből felépüljön valami egyedi és lendületes

– bensőséges kapcsolatunk legyen Istennel

– tanítványokat képezzünk, ahogy azt Jézus is tette; emberek emberekbe fektetnek Isten országáért (Máté 9, 35-38).

Alkalmakból sem lesz hiány az elkövetkező időszakban, új terveink közt szerepelnek a rendszeres munkatársi alkalmak, melyre legközelebb 2017. május 5-6-án kerül sor.

Továbbiak:

EGYHÁZMEGYEI NAP (Bodrogszentes): 2017. 6. 17.

FIRESZ – ÜdítŐ gyerektábor (Pácin): 2017. 7. 17 – 21.

CSILLAGPONT (Debrecen): 2017.7. 25 – 29.

IFJÚSÁGI tábor (Hatfa): 2017. 8. 14 – 18.

KÁRPÁT-MEDENCEI IMAÉJJEL: 2017. 10. 27.

Az Abaúj-Zempléni Terület Területi vezetőség ülése – Kassa, 2017. 03. 25.

Sok munka és terv gyűlt össze, melyeknek a megvalósítása nem mindig könnyű, de közösen menni fog! Örülök és hálás vagyok kis csapatunkért, teljes erőbedobással nekilátunk a munkának, melyben a legnagyobb vezetőnk Isten.

(Tárczy Erika)