firesz@firesz.sk
Duna Mente

Duna Mente

Az ország nyugati felén tevékenykedik, itt szervezi az alkalmait. Célközönségük a tini és a fiatal felnőtt korosztály.

Vezetőségi gyűlés 2016/7

2016. augusztus 5., péntek

Duna Mente

Olvasási idő: kevesebb mint 5 perc

Legutóbbi vezetőségi gyűlésünket 2016. július 28-án tartottuk a Firesz irodában, ahol személyesen Kelemen Sándor, Gyurcsis Júlia, Szabó Eszter és Édes János voltak jelen, illetve Bugyi Ágnes és Senkár Szabina csatlakoztak skype – konferencián keresztül.

Gyűlésünket személyes beszélgetéssel kezdtük, mert fontosnak tartjuk, hogy tudjunk egymásról, mit élünk át éppen, mivel küzdünk vagy épp miben léptünk előre. Tudatosult bennünk, hogy az élethelyzeteinkre sokkal inkább a gyors tűzoltás, mint a tervezett helyzetmegoldás jellemző, ami kihatással van a szervezetben kifejtett tevékenységünkre is. Vezetőként nem tarthatjuk kizárólagos magánügynek ezeket a dolgokat, így próbálunk egymás mellé állni, de leginkább az Isten kezébe tenni dolgainkat, ezért a bevezető beszélgetést közbenjáró imádsággal zártuk.

 

image (1)Elsőként Kelemen Sándor beszámolt egy rövid, de fontos találkozóról a ZKSM képviselőjével, Eloriennel, akivel közösen próbálták megfogalmazni, mi az amit mi elvárunk a ZKSM – től és mivel járulhatunk hozzá mi, az ő szervezetük céljainak eléréséhez. Arra a következtetésre jutottak, hogy a kapcsolatépítés a két szervezet tagjai közt egy fontos előrelépést jelentene, lehetőség nyílna rá, hogy új embereket ismerjünk meg, megosszuk egymással a tapasztalatainkat, részt vegyünk különféle képzéseken és inspiráljuk egymást ötleteink és gondolataink által. Szeretnénk bővíteni a csapatot, amely kapcsolatban áll a ZKSM  tagjaival, így ha kedvet kaptál egy új kalandhoz, ne habozz megkeresni Gyurcsis Júliát vagy Senkár Szabinát és nagyon szívesen beavatunk a lehetőség részleteibe.

 

A gyűlés következő óráját technikai dolgok megbeszélésével töltöttük, melynek során rendezésre kerültek a fizetést és ebédjegyeket illető dolgok, a számítógépes rendszer telepítésének megoldása, a gépek illetve a kamera javításának részletei.

Ezek után megtöltöttük bendőket és hálaadással kezdtük meg a következő komoly megbeszélnivalónkat, az ifjúsági lelkész ügyét. Mint tudjátok, a belső szabályzat értelmében illetve élethelyzetéből adódóan szeretett barátunkat, Süll Tamást, hálás szívvel engedtük további útjára, ahol más keretek között szolgálja tovább az Urat. Hiányát nemcsak szívünkben, de a fennmaradó lelki és fizikai feladatokban is megéreztük, emellett szeretnénk megőrzni a közvetlen kapcsolatot az Anyaszentegyházzal, ezért továbbra is fontosnak tartjuk, hogy az Ifjúsági lelkészi állás ne maradjon betöltetlen. Az ezzel kapcsolatos lépések tervezése folyamatban van, kérünk benneteket, hogy hordozzátok imáitokban ezt az ügyet. A hivatalos részleteket csak a Zsinati tanács állásfoglalása után tudjuk közzétenni.

Örömteli hír számunkra, hogy a barsi egyházmegyéből közreműködésre kértek fel bennünket, melynek lényege az ifjúsági misszió fellelendítése az említett egyházmegyében. Kérésüknek eleget téve egy közös tréninget szervezünk, ennek keretén belül ötleteket, gondolatokat és gyakorlati tanácsokat osztunk meg egymással.

Emellett szó esett a Duna Mente területén belül végzett tinimisszió központi témájáról a 2017 – es évre. Ennek részleteit azonban az izgalom homályában tartjuk még egy ideig. Annyit elárulunk, hogy érdemes rá várni 🙂

image

Gyűlésünk egyik fontos témáját önkéntes munkatársaink ösztönzése, bíztatása és továbbképzése jelentette. Első lépésként keresni fogunk Benneteket, kedves önkéntesek, hogy közösen keressük meg a dolgok gyökerét és kezdjünk el dolgozni a felmerülő próblémák megoldásán. Ahhoz azonban, hogy ez működjön, szükségünk lesz a legőszintébb közreműkődésetekre. Szeretnénk, ha tudnátok, hogy fontosnak tartunk Benneteket és őszinte szeretettel gondolunk rátok, mégha néha gyatrán is adjuk jelét ragaszkodásunknak, de valójában a Firesz – Duna Mente TI vagytok. A szervezet maga pedig értetek van.

A lelki dolgok után újfent visszaeveztünk a technikai ügyek széles, ám nem végtelen tengerére. Közösen gondolkodunk támogatói bázisunk építésén, fenntartásán és koordinálásán és átvettük a részben kialakított, ám frissítésre szoruló adatbázisunk helyzetét és annak orvoslását.

Szeretnénk figyelmetekbe ajánlani, hogy a következő vezetőségi gyűlés időpontja előreláthatóan 2016. augusztus 26-án lesz, esetleges kérdéseiteket, javaslataitokat, ötleteiteket bátran osszátok meg velünk. Ha kedvet kaptatok valamihez a fent említett dolgok közül, szintén ne habozzatok megszólítani bármelyik vezetőség tagot vagy irodai munkatársunkat.

Végül, de nem utolsó sorban egy igencsak fontos információt: már csak néhány nap maradt a SORSOLÁSIG, melyben kiderül, hogy ki vehet részt INGYEN az idei nyár legfergetegesebb nyári alkalmán, az ÉLESZTŐ-n! Ne hagyjátok ki. MI ott leszünk 🙂

 

Duna Mente

Duna Mente

Az ország nyugati felén tevékenykedik, itt szervezi az alkalmait. Célközönségük a tini és a fiatal felnőtt korosztály.

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle