firesz@firesz.sk

Vezetőségi gyűlés 2016/3

2016. április 6., szerda

admin

Olvasási idő: kevesebb mint 4 perc

Egy újabb izgalmas péntek estét tölthettünk el együtt a vezetőségi csapat üdítő társaságában!


0. Ráhangolódás
A gyűlést egy rövid dicsőítéssel és imaközösséggel kezdtünk, egyrészt, hogy el tudjuk engedni a fejünkben kavargó gondolatokat, másrészt, hogy szívvel-lélekkel megérkezzünk Isten jelenlétébe.

1. Előző gyűlésünkről
Technikai kérdések: megoldást kerestünk a weboldalon a hozzászólásokkal kapcsolatos problémára. A szűrő beállításával van gond, néha a szűrő automatikusan a spam-be küldi a hozzászólást, így az nem jelenik meg. Édes János utánanéz az esetleges megoldásnak. Megegyezés született az emailcímekkel kapcsolatban, külön postafiókkal fog rendelkezni a projektvezetőnk (Szabó Eszter), az iroda (Gyurcsis Júlia), emellett továbbra is élni fog a dunamente@firesz.sk emailcím, amelyen bátran fordulhattok a vezetőséghez bármilyen óhajjal, sóhajjal. Részletek hamarosan! Irodai újdonságunk a hivatalos fogadóóra, amikor munkatársaink szívesen állnak rendelkezésedre és ha szeretnél, TE magad is részt vehetsz a munkálatokban. 🙂 Hamarosan nyilvánosságra kerülnek a hivatalos fogadóórák.

2. Idén is lesz ÉlesztŐ!
Ugye már TI is epedve várjátok a nyarat? Mi egész biztosan! A tervezésnél ne feledjétek, hogy az augusztus 17-21. már foglalt, ugyanis újra megrendezésre kerül az ÉlesztŐ, mégpedig Sátoraljaújhelyen! Ha kedvet érzel magadban, hogy TE magad is részese lehess valami nagynak egy lendületes fiatal csapat társaságában, akkor mindenképp helyed van a szervezői csapatban, ahol kedvedre kibontakoztathatod a benned szunnyadó tehetséget és tenni akarást! A következő hírlevélben érkeznek a részletesebb információk, addig is pörgessétek fel a kíváncsiságotokat

3. Új tagokkal gyarapodott a vezetőségi csapat
Nagy szeretettel és hálával engedtük további útjára barátunkat Süll Tomit, aki ezentúl kicsit más minőségben gazdagítja a Firesz csapatát és ugyanilyen melegséggel üdvözöltük új vezetőségi tagunkat, Édes Jánost, valamint projektvezetőnket, Szabó Esztert, akikre imaközösségben kértük Isten áldását és bölcsességét.

4. Elnököt választottunk
Süll Tomi leköszönése nemcsak egy új vezetőségi tag, hanem egyidejűleg egy új elnök választását is magával vonta. Édes János Kelemen Sándort jelölte elnöknek, aki elfogadta a jelölést. A belső szabályzatnak megfelelően a jelölést szavazás követte. A vezetőség 4 igen szavazattal és egy tartózkodással megszavazta az új elnököt. Ezt követően Bugyi Ágnes jelölte Édes Jánost alelnöknek, aki elfogadta a jelölést.  A vezetőség egyhangú igennel szavazott. A változások fontos velejárója, hogy a vezetőség minden tagja önkéntes alapon vállalja a feladatokat és ennek megfelelően próbáljuk újraértékelni az egyes posztokat betöltő személyekre háruló feladatokat vigyázva, hogy senki ne legyen túlterhelve.

elnokcsere_sarga_web

5. Újraértékeltük a víziónkat
Az utóbbi időszakban nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a tinédzserek helyi kisközösségeit megerősítsük, ám ezzel együtt kevesebb időt fordítottunk a 18+ korosztály kisközösségeinek építésére. Ezen szeretnénk változtatni és az elkövetkezendőkben célként kitűzni a felnőtt házi csoportok megerősítését. Emellett szeretnénk a munkatársi hétvégéken újra visszahozni a lelki tréningeket, hogy ezzel is biztassuk, motiváljuk és erősítsük az önkénteseinket.

6. Támogatói bázis
Bár nemcsak kenyéren él az ember, emellett mégis fontos szerepet játszik a szervezetünk életében a szükséges anyagiak beteremtése, melynek köszönhetően lehetnek állandó alkalmazottaink, akik teljes erőbedobással dolgoznak a Firesz – Duna Mente épülésén és méginkább azon, hogy az alkalmaink lelkiekben gazdagabbak legyenek és senki ne maradjon le róluk az anyagi költségek miatt. Továbbra is keressük azokat az embereket, akik akár anyagiakban akár a tudásukkal szívesen bekapcsolódnának a támogatói bázis kiépítésébe és  működésébe. Emellett megszületett a döntés alkalmazottaink fizetési tervezetével kapcsolatban

7. Előttünk álló alkalmak

  1. Ki-Belépő: április 8–10.
  2. Tavaszi tinihétvége: április 22–24.
  3. Ifjúsági istentisztelet május 29.
  4. Következő vezetőségi gyűlés: május 13.
Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle