firesz@firesz.sk

Gekibeztünk

2016. március 3., csütörtök

admin

Olvasási idő: kevesebb mint 3 perc

Alig ocsúdtam fel a Téli táborból, már Berekfürdőre vettem az irányt, ugyanis március 15-től 17-ig ott tartották a Kárpát-medencei Református Ifjúsági Egyeztető Fórumot, ismertebb nevén a Gekibet. Felvidékről négyen képviseltük az ifjúsággal foglalkozókat: Süll Tomi egyetemi lelkészként vett részt, Bobvos Gergely és Szolga Zsuzsi a teológia részéről jöttek, én jómagam pedig a Firesz színeiben jelentem meg.
Azt is lehet mondani, hogy szakmai napokat tartottunk, aminek középpontjában a vezető állt, mégpedig segítő, mellé álló, azaz mentor szerepben. Hétfő este bele is vágtunk a közepébe, de hogy ne felejtsük el, milyen élménypedagógiai eszköztárral is rendelkezünk, játékos, csoportos feladatok segítségével tettük meg az első lépéseket.

Gekibeztünk Berekfürdőn – ötletelés
A keddi nap a Barnabás csoport vezénylete alatt zajlott. Sűrű, kimerítő, de tanulságos volt. Aki még bírt, az a nap végén átbandukolt egy éjszakai termálfürdőzésre. 🙂 Szerdán a "saját ügyeinkkel" foglalkoztunk, többek között a Konfi+ szakmai konferencia témájához – konfirmáció – ötleteltünk. A konferencia 2016. augusztus 14–17. között lesz megtartva Debrecenben. Várunk minden konfirmandus korosztállyal foglalkozó lelkészt, ifjúsági munkást. Egy következő ötletelő-csokrot a reformáció 500. évfordulója, és annak megünneplése alkotta. Ha érdekel még egy bővebb beszámoló, ajánlom ezt a cikket.

Gekibeztünk Berekfürdőn – csoportos ötletelés
Talán néhányan még mindig azon töprengtek, hogy vajon mi is ez a Gekib... És mit keres ott a Firesz? Egyáltalán mire jó a Gekib?
A Gekib egy olyan hely, ahol református ifjúsági szervezetek vezetői, a teológiák szeniorjai, az egyházmegyék ifjúsági referensei, lelkészei az egész Kárpát-medencéből találkoznak, és együtt dolgoznak az ifjúsági munka fellendítésén. Persze a 3 napos találkozók nem csak szakmai téren jelentősek, hanem emberi, kapcsolati szinten is. Dióhéjban ennyi, de ha van időd, olvass el pár véleményt róla.

Gekibeztünk Berekfürdőn
Még azt elárulom, hogy a novemberi Gekib a Firesz szervezésében valósul majd meg. Ha van még kérdésed vagy érdekelne egy intenzívebb kapcsolattartás más Kárpát-medencei ifjúsági szervezetekkel, gyere az irodába!

Gyurcsis Júlia

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle