firesz@firesz.sk
Avatar

2015/5. online vezetőségi gyűlés – Duna Mente

2015. június 22., hétfő

Süll Tamás

Olvasási idő: kevesebb mint 5 perc

Az idei 5-ik vezetőségi gyűlésünket 2015. június 19. péntek On-line tartottuk (KN, Somorja, Brünn) esti órákban, melybe bekapcsolódtak: Gyurcsis Júlia, Édes Zoltán, Süll Tamás és Kelemen Sándor. Bugyi Ágnes külföldön, Senkár Szabina technikai okok miatt nem tudott részt venni.

Személyes: 23 Zsoltárból a „Lelkemet felüdíti” kifejezésről elmélkedtünk. Mivel üdít fel Isten? pl. amikor valakivel személyesen jót beszélgethetsz, Istennel reggel beszélgetni, egy nehéz munkanap után gyalog menni haza..., gyakran elhavazva, kiégve, lelki tapasztalatok hiányában élünk.  Pont ebben szeretne Isten minket felüdíteni.

vez2

MEGBESZÉLNI VALÓK pontokban:

 

  1. Előző vezetőségi határozatok alapján fejlemények:

1.A. Adatbázis

1.B. „Mire jó a...?” projekt

1.C. Mailchimp levelezési rendszer

1.D. Alapozó projekt

  1. Koordinátorok kézikönyve
  2. Új weboldal - közös javaslataink
  3. Táborárak
  4. Trinity Fórum
  5. Alkalmainkról aktuális
  6. Önkénteseink:
  7. Egyebek – javaslatok:
  8. 8. A. Szervezeti működésünk - TANDEM tanácsadás

8.B. Regranting

8.C. Národný pochod za život

8.D. 2017 - a Firesz 25.évfordulója

8.E. Támogatási bázis

8.F. 2014-es évkönyv

  1. A következő vezetőségi megbeszélés időpontja

 _____________________________________________________________________vez1

Előző vezetőségi határozatok alapján fejlemények:

1.A. Az adatbázisunk elkészítésének egységesítési folyamata zajlik, melynek továbbra is K.Sanyi a felelőse. Július 31-ig készít egy kiinduló előzetes excel adatbázist.

 

1.B. Ahhoz, hogy a tagjaink illetve a támogatóink képben legyenek, hogy mire jó pl. az iroda, fizetett munkatársak, önkéntesek, tagság, stb. készül egy áttekintő híradás honlapon és hírlevelekben. Ennek felelőse Gy. Júlia. Augusztus 31-i (hétfő !) vezetőségin Júlia ismerteti az elkészített projektet. A „Miért jó...?” projekt ősszel indul élesben.

 

1.C. Már egy ideje, hírlevelekre a Mailchimp-et használjuk. Ebből adódóan beszéltünk azok használatáról. Pl. milyen formában továbbítsunk híreket külső alkalmakról, más szerevezetek által kínált lehetőségekről? Általános hírlevelet a tagjainknak havonta 1x küldjük ki főleg az alkalmaink beszámolójáról – ezt B. Ági kezeli folyamatosan.

 

1.D. ALAPOZÓ

Az Alapozó projekt elkészítése folyamatban van. Kis Lukács dolgozik annak web felületének elkészítésén – melybe be lehet majd regisztrálni, és az egyes témákat lehúzni, mindig előre egy havi mennyiséget. Amint meg van a web felület, a vezetőség megtekintheti. Várhatóan július végén közzé tesszük.

 

2. Koordinátorok kézikönyve

Határozat: Köszönet Szabinának és Júliának, akik elkészítettek egy koordinátori kézikönyvet, hogy segítse azokat, akik bevállalják az alkalmak szervezését.  Szabó Ági korrektúrázza a szöveget. Július végén várható a PDF formátuma.

 

  1. Az OV szeretné megújítani a firesz.sk weboldalt, ehhez kéri, hogy június 30-ig küldjünk véleményeket, ötleteket. A Duna Menete vezetősége továbbítja OV-nak a véleményeket.

 

  1. Szeretnénk egy általánosan haználható rendszert a Táborárakkiszámítására. Köszönjük Júliának és Julcsinak, hogy kidolgozott egy viszonyítási alapot a táboráraknak, hogy lássuk az irányt. Ezzel egyben maradjunk flexibilisek, és tudjuk individuálisan kezelni minden alkalom szervezésénél az árakat. Pl. missziós jellegű alkalomnál legyen jobban hirdetve, hogy ne a pénz legyen az akadály a részvételhez! É.Zoltán még június 20-ig átnézi, ill. fejleszti a táblázatot.

 

  1. Tomka János által tudomást szereztünk egy Trinity Fórum nevezetű konferenciáról, melyet szeretnénk alapul használni a téli táborainknak. Nagyon jól kidolgozott témákat tartalmaz az anyag. Egy idősebb generációnak – nem kell hogy csupán intellektuálisoknak – adhatna impulzust a mostani egy éves szünetelés után. Kérdés, hogy a Trinity Fórum kialakult formájába belefér-e egy esti dicsőítés, vagy személyes bizonyságtételek, vagy akár egy játék est? Ezeket a megbízott koordinátor időben tisztázza és szervezi. K. Sanyi és Zsófi szívesen vennének részt egy ilyen konferencián, és felvállalnák annak itthoni szervezését. S.Tomi megtudja az idei TF alkalmainak a dátumát és helyszíneit.

 

  1. Alkalmainkról aktuális

- Tinitábor szervezése zajlik, eddig 40 jelentkező van.

- LÉLEKzetvétel szépen szerveződik – eddigi jelentkezők száma kb. 20 fő.

- Csillagpont-ot és a BalatonNET-et is hirdetjük.

 

7. Önkénteseink: Tisztáztunk néhány fogalmat: a munkatárs = fizetett munkaerő, az önkéntes = alkalmak koordinátorai, vezetők, projektekben tevőlegesen közreműködők. Különös figyelmet szeretnénk szánni az aktuális önkénteseink számontartására. A listát folyamatosan aktualizáljuk (felelőse Gy. Júlia), és minden év őszi közgyűlésén az elkészült adatbázis alapján kimutatjuk, hogy hogyan állunk az önkéntesség terén - egy évre visszamenőleg és előretekintve.

 

  1. Egyebek:

8.A. Szervezeti működésünk: A TANDEM, n.o. szervezet vezetője, Urbán Péter szervezetfejlesztési szakmai tanácsadást ad, hogy efektívebben működjön a szervezetünk, benne pl. az iroda, munkaelosztás, stb.

8.B. Gy. Júliától tudomásul vettük és örülünk neki, hogy erre az EU-s időszakra (2014-2020) az Ifjúságügyi Minisztérium és EU által megadott pályázatban, a kidolgozott kérdések alapján 19 szlovákiai szervezet közül a 2.lett a ZKSM, melynek tagjai vagyunk!!! A "stratégia"-ra a 15-ből, 12,5pontot kapott!

8.C. Gy. Júliától tudomásul vettük, hogy 2015.szeptember 20-án Pozsonyban lesz a „Národný pochod za život”. Ezt jó lenne figyelni, esetleg részt venni rajta akár Országos szinten is.

8.D. A Firesz hivatalosan 1992-ben alakult, így a 2017-es év a Firesz 25. évfordulója!!! Kérjük, hogy Júlia emlékeztesse az OV-t, és vesse fel az ünneplés illetve lehetséges kiadványok témáját.

8.E. Nagy köszönet jár H. Dávidnak a Támogatókhoz megírt levélért!

8.F. Szeretnénk kiadni egy "2014-es Évkönyv"-et alkalmak élménybeszmolóival, fényképekkel, irományokkal. Felelőse S. Tomi, a szövegtervezet határideje: június 30.

 

  1. A következő vezetőségi megbeszélést 2015. július 26. vagy 31-én a komáromi irodánkban tartjuk.
Avatar
Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle