firesz@firesz.sk

Ülésezett az országos vezetőség

2015. március 26., csütörtök

admin

Olvasási idő: kevesebb mint 3 perc

2015. március 24-én megtartotta idei első ülését az országos vezetőség (OV). A gyűlést Kassán, a református gyülekezet területén tartottuk, hogy a nap végén mindannyian megnézhessük a Firesz kassai ingatlanját a református templom közelében.

Jelen voltak: Gyurcsis Júlia és Szarvas László alelnökök, Fekete Vince, Kása Melinda, Kiss Miklós, Mikos Tamás,  Molnár Éva és Süll Tamás.

Az alkalmat Szarvas László nyitotta meg egy rendhagyó áhítattal, melyen azzal szembesülhettünk, mennyi adósságot engedett el nekünk Isten Jézus Krisztusért (Mt 18,21kk). Imában köszöntük meg, hogy mindezek ellenére így szeret az Úr!

Az ülés egy közös értékeléssel folytatódott: a vezetők kiscsoportokban fogalmazták meg az előző év pozitívumait, negatívumait, illetve a javaslatokat és észrevételeket a jövőre nézve. Sok építő gondolat került így a Flipchart fehér lapjára. 🙂

Ülésezett az OV

Az elnöki beszámolóból az OV értesülhetett arról, hogy milyen tárgyalások zajlottak az egyházunk vezetésével, a kassai főkonzullal, és hogy az új választási ciklus első esperes-gondnoki értekezletén volt alkalmunk felajánlani az esperesi hivataloknak, egyházmegyéknek és lelkipásztoroknak a segítséget és együttműködést (ennek része a Duna Mente szervezésében már zajló ALAPOZÓ is).

A felvetésekre építve próbáltuk konkretizálni a következő lépéseket. Így fogalmazódott meg egy ifjúsági napi Bibliaolvasó kalauz elkészítésének az igénye, illetve döntöttünk az országos munkatársképzés kiterjesztéséről – az esperesi hivatalokon keresztül és online is megpróbáljuk felmérni a szolgálók igényeit, szeretnénk kész ifjúsági bibliaóra-vázlatokkal segíteni a gyülekezetekben zajló (vagy épp kezdődő) ifjúsági munkát. A weboldal szerkezeti és tartalmi frissítése is szükségszerű, valamint elkezdődnek a 2016-os ÉlesztŐ szervezési munkálatai, melynek helyszíne reménység szerint a sátoraljaújhelyi Várhegy üdülő lesz. Az országos koncepció alapján összeállítottunk egy költségvetést, keresve a pályázati lehetőségeket.

A gyűlés után Géresi Róbert püspökhelyettes, korábbi Firesz-elnök vezetésével megnéztük a – meglehetősen romos állapotú – kassai "székházat", mely terveink szerint ifjúsági és konferencia-központként szolgálna.

Köszönjük Orémus Zoltán esperesnek és a kassai református gyülekezetnek, hogy fogadták csapatunkat, illetve Géresi Róbertnek, hogy kalauzolt bennünket a székházban.

Kiss Miklós

Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle