firesz@firesz.sk
Avatar

Gekib - Mályiban találkoztak az ifjúsági szervezetek képviselői

2014. március 20., csütörtök

Süll Tamás

Olvasási idő: kevesebb mint 2 perc

2014. február 24-26. között Mályiban tartotta a Kárpát-medencei ifjúsági egyeztető fórum a legutóbbi ülését.

A Fireszt Kiss Miklós országos elnök és Gyurcsis Júlia országos alelnök reprezentálta.

A Gekib ez évi első ülésén közel 50 résztvevő volt. Ez a közösség, kárpátaljai, erdélyi, felvidéki és magyarországi ifjúsági szervezetek képviselői, teológiák szeniorai, magyarországi egyházkerületi ifjúsági referensek nem csak együttműködik, hanem együtt is fejlődik különböző szakmai tréningeknek köszönhetően.

Az idei ülés játékosan kezdődött Bányai Sándor élménypedagógusnak köszönhetően. A szakmai tréninget Jim Brown, az észak-írországi Exodus ifjúsági szervezet vezetője és Kerekes Szabolcs a ReMa Alapítvány munkatársa tartotta. Témánk a kisközösség volt. Délután és este pedig a közös, Kárpát-medencei szintű projekteket beszéltünk meg, amik szervezéséből a Firesz is kiveszi a részét:

2014. augusztus 25-28. – Konfi +, Balatonszárszó
2014. október 10-11. – Kárpát-medencei imaéjjel

Ezen kívül még sor került az ez évi mottónkat  – Imádom – megjelenítő karkötők szétosztására, ill. az egyes szervezetek nagyobb hangvételű akcióinak a bemutatására.

Hisszük, hogy az Úr Lelke vezet e közös szolgálatokban, és Ő ad lehetőséget arra, hogy bár több száz kilométeres távolságban működünk, mégis közösek az ügyeink, közös a hozzáállásunk és lelkesedésünk, valamint egymás dolgait közösen tudjuk hordozni. Tesszük ezt az Úr Jézus dicsőségére és egyetemes egyházunk növekedésére.

A következő Gekibre (Kárpát-medencei ifjúsági egyeztető fórum) a tervek szerint 2014. november  3–5. között kerül sor Királyhágómelléken.

Szeretettel ajánlom figyelmetekbe az idei Gekibről szóló cikket és egy összegző kisfilmet.

- GyJ -

Avatar
Fiatal Reformátusok Szövetsége
Zväz mladých reformovaných – Firesz


Fő (Hlavná) 48/50.
Őrös (Strážne)
07652 Szlovákia

IČO: 31958273

Területi egységek

Munkacsoportok

chevron-downchevron-up-circle